Πώς να φροντίσετε σωστά τη γάτα σας

Πώς να φροντίσετε σωστά τη γάτα σας

 

Σκέφτεσαι να υιοθετήσεις μία γάτα. Μπορεί η γάτα να μην χρειάζεται όση φροντίδα χρειάζεται ένας σκύλος, ωστόσο δεν μπορείς να την αφήσεις παρατημένη μέσα στο σπίτι και να ελπίζεις πως θα επιβιώσει μόνη της!

Δες τέσσερα βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις:

Ετήσια επίσκεψη στον κτηνίατρο

Η ετήσια επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη για τη γατούλα σας. Αυτός θα της κάνει τα εμβόλιά της που πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο και θα την εξετάσει στα μάτια, τα αυτιά και την κοιλιά. Επίσης, θα της κάνει πιθανότατα, εφόσον το χρειάζεται, καθαρισμό στα δόντια, διότι η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική για το αγαπημένο σας τετράποδο, το οποίο είναι ευαίσθητο σε ανάπτυξη πέτρας ή στοματίτιδας, καθώς λίγες είναι οι γάτες που θα ανεχθούν καθημερινό πλύσιμο δοντιών.
 

Γατοτροφή

Ως προς την τροφή της γάτας σας μπορείτε να βρείτε στα pet shop συμβατικές, ολιστικές και κλινικές τροφές, για να διαλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες του αγαπημένου σας αιλουροειδούς. Οι γάτες δεν συμπαθούν όλες τις τροφές και συχνά δυσανασχετούν στις αλλαγές, οπότε είναι σημαντικό να βρείτε μια γατοτροφή που θα της αρέσει αλλά θα είναι και ευεργετική για τον οργανισμό της.


Βούρτσα για χτένισμα

Η βούρτσα για το χτένισμα του τριχώματος της γατούλας σας είναι ένα από τα πιο απαραίτητα είδη γάτας, διότι η γάτα πλένεται με τη γλώσσα της και οι άχρηστες τρίχες πρέπει να απομακρύνονται, καθώς διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να τις καταπιεί και να παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα στο γαστρεντερικό της σύστημα. Στα pet shop θα βρείτε και ειδικές πάστες που βοηθούν τη γατούλα σας να αποβάλλει αυτές τις τρίχες χωρίς κίνδυνο.

 
Αποπαρασίτωση

Οι ειδικές αμπούλες ενάντια στους ψύλλους, με τις οποίες πρέπει να ραντίζετε τη γάτα σας, αν βγαίνει σε εξωτερικό χώρο (ακόμα και στο μπαλκόνι), καθώς και το χάπι εσωτερικής αποπαρασίτωσης που πρέπει να της δίνετε κάθε τρεις μήνες είναι μερικά ακόμα σημαντικά είδη γάτας που θα βρείτε στα pet shop, για να εξασφαλίσετε την άψογη υγεία της.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top