Μπορεί να υπάρχουν αμέτρητα ειδικά κέντρα που ειδικεύονται στην περιποίηση των τετράποδων φίλων μας, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα κατοικίδιά μας απολαμβάνουν πολύ περισσότερο αυτή τη δροσερή «ιεροτελεστία», όταν γίνεται από εμάς.

Πέρα από το γεγονός πως αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια, η διαδικασία τους φαίνεται πολύ πιο διασκεδαστική. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένουμε τον σκύλο μας, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ράτσα, το μέγεθος, το τρίχωμα και ο χώρος στον οποίο ο σκύλος κινείται.

Όπως και να ‘χει, καλό θα ήταν το διάστημα που ο σκύλος μένει άλουστος, να μην ξεπερνάει τους δύο μήνες.

Πριν το μπάνιο

Πριν ακόμη βρέξουμε τον σκύλο με νερό, του αφαιρούμε το κολάρο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να έχουμε βουρτσίσει σχολαστικά τη γούνα του με μία ειδική χτένα, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν κόμποι που μπορεί να υπάρχουν στο τρίχωμά του. Ταυτόχρονα με το βούρτσισμα, ελέγχουμε προσεκτικά ανάμεσα στις τρίχες για τυχόν τσιμπούρια ή μικροοργανισμούς και αν κρίνουμε πως είναι αναγκαίο, επικοινωνούμε με τον κτηνίατρο για να μας δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Βρέξτε εντελώς το σκυλί σας.

Ξεκινήστε απλώνοντας το σαμπουάν στο λαιμό και δουλέψτε μέχρι την ουρά και τα δάχτυλα των ποδιών. Στη συνέχεια επιμείνετε στο κεφάλι.

Μετά το μπάνιο

Ρίξτε μια πετσέτα πάνω του σαν κουβέρτα και χρησιμοποιήστε μια άλλη για να στεγνώσετε το πρόσωπο, μετά τα αυτιά και μετά τα πόδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνωτήριο μαλλιών εάν ο σκύλος σας δεν φοβάται τον θόρυβο. Εάν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, τοποθετήστε το στη ρύθμιση κρύου αέρα για να αποφύγετε κάποιο ερεθισμό του δέρματος. Βέβαια, η καλύτερη λύση είναι οι στεγνωτήρες, φτιαγμένοι μόνο για σκύλους με αέρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Εάν έχετε σκυλί με μακρύ τρίχωμα, αυτή είναι μια πολύ καλή επένδυση που θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!