Πώς να μάθετε στον σκύλο σας να μην τρώει οτι βρίσκει

Πώς να μάθετε στον σκύλο σας να μην τρώει οτι βρίσκει

Το να  τρώει ένας σκύλος οτιδήποτε βρίσκει στο δρόμο, είναι προφανές ότι μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία και την ασφάλειά του. Υπάρχουν πολλά αιχμηρά αντικείμενα τα οποία μπορούν να του προκαλέσουν πρόβλημα, όπως και κάποια δηλητηριασμένη τροφή.

Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να μάθετε στον σκύλο σας να μην παίρνει πράγματα και ειδικά φαγητό από κάτω και να περιμένει πρώτα την άδειά σας.

Τι να κάνετε:

Προτιμήστε να μην εκπαιδεύετε τον σκύλο σας με τροφές. Oποιοσδήποτε μπορεί να του προσφέρει τροφή που μπορεί μέσα να περιέχει δηλητήριο ή ακόμα και να τον κλέψει.

Την ώρα που τρώτε το φαγητό σας μη του δίνετε ποτέ κάτι να φάει, ούτε να αφήνετε φίλους και γνωστούς να κάνουν το ίδιο στον σκύλο σας.

Γνωρίζοντας ο σκύλος την εντολή «ΜΗ» είναι πολύ πιο εύκολο να εκπαιδευτεί σε αυτό το κομμάτι. Καλό είναι λοιπόν να έχετε φροντίσει να του μάθετε τη συγκεκριμένη εντολή.

Όταν προσπαθείτε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας στο να μη δέχεται τροφή από άλλους, παρά μόνο από εσάς χρησιμοποιήστε πολλά άτομα στο κόλπο της εκπαίδευσης προσπαθώντας να τον δελεάσουν με ένα κομμάτι φαγητό ώστε να μάθει να το αρνείται.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς ανθρώπους αλλά και χώρους στην εκπαίδευση αυτή.

Δοκιμάστε να τον δελεάσετε στη φάση της εκπαίδευσης με πολλά διαφορετικά φαγητά που είναι της αρεσκείας του και που χρησιμοποιούνται συνήθως όταν κάποιος βάζει μέσα ποντικοφάρμακο ή φόλα. (π.χ τυρί , λουκάνικο, σουβλάκι , μπιφτέκι, γάλα, φαγητό σε πιατάκι , φαγητό σε σακούλες κ.τ.λ )

Μην αφήνετε το ζώο να τρώει τίποτε από κάτω και αν το κάνει να το μαλώνετε και να του παίρνετε αμέσως αυτό που θα βάλει στο στόμα του.

Γενικά προσπαθήστε να μην αφήνετε το σκύλο σας πεινασμένο, γιατί  θα φάει πιο εύκολα ό,τι βρεθεί στο δρόμο του.

Επαναλαμβάνετε συχνά τις πιο πάνω ασκήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top