Πώς να περιποιηθείτε τα νύχια του τετράποδου φίλου σας

Πώς να περιποιηθείτε τα νύχια του τετράποδου φίλου σας

 

Ένα σκυλί στο σπίτι χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση αφού εκτός από τις απαραίτητες επισκέψεις στον κτηνίατρο ώστε να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την καλή του υγεία, χρειάζεται να κάνετε και κάποια πράγματα καθημερινά ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός αφού είναι κάτι που απολαμβάνει και το ίδιο!

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το κόψιμο των νυχιων.

Την διαδικασία αυτή δεν την αγαπούν και πολύ τα σκυλιά αντιδρούν ακόμα και όταν καταλάβουν ότι τους πιάνεται τα πόδια. Προσπαθήστε να μάθετε στον σκύλο σας από μικρό να νιώθει το άγγιγμα στα πόδια του, το κόψιμο νυχιών χρειάζεται να γίνεται μια φορά τον μήνα, οπότε επενδύστε χρόνο ο οποίος στην συνέχεια θα σας φανεί πολύτιμος.

Παρακάτω θα βρείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κόψετε σωστά τα νύχια του σκύλου σας:

1.Σηκώστε ένα πόδι και σταθερά, αλλά απαλά, τοποθετήστε τον αντίχειρά σας στο “μαξιλάρι” του δακτύλου του και τον δείκτη σας στο πάνω μέρος του δακτύλου στο δέρμα πάνω από το νύχι. 

2.Σπρώξτε τον αντίχειρά σας ελαφρά προς τα πάνω και προς τα πίσω στο μαξιλάρι, ενώ πιέζετε το δείκτη σας προς τα εμπρός. Αυτό επεκτείνει το νύχι.

3.Κόψτε μόνο το άκρο του νυχιού, ευθεία. 

4.Αποφύγετε να περάσετε την καμπύλη του νυχιού. Η ροζ περιοχή του νυχιού περιέχει τα αιμοφόρα αγγεία, άρα πρέπει να τα αποφύγετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top