Πώς να προστατεύσετε τα έπιπλα σας από τα νύχια της γάτας

Πώς να προστατεύσετε τα έπιπλα σας από τα νύχια της γάτας

 

Η γάτα σου λατρεύει να γρατζουνάει οτιδήποτε μέσα από το σπίτι, γιατί έτσι ακονίζει τα νύχια της, ασκείται και μαρκάρει την περιοχή της, ενώ μπορεί να είναι και σημάδι άγχους.

Αν θεωρείς ότι δεν είναι θέμα άγχους, οπότε το κάνει απλά γιατί της αρέσει και μπορεί, ακολούθησε τα παρακάτω tips,

1.Σταμάτα να προσπαθείς να την κάνεις να σταματήσει. Δεν πρόκειται να το κάνει και μπορεί να γρατζουνίσει κι εσένα στην πορεία. 

2.Δώσε της εναλλακτικές, κάτι που να μπορεί να γρατζουνίσει χωρίς πρόβλημα. Η καλύτερη λύση είναι ένα ονυχοδρόμιο, που θα πρέπει όμως να φροντίσεις να είναι σταθερό, γιατί αν κουνιέται όταν ανεβαίνει, θα το αποφεύγει. Βάλτο κοντά στο έπιπλο που δέχεται το γρατζούνισμα και όταν ξεκινήσει να το κάνει, οδήγησέ την με τρόπο στο νέο της αξεσουάρ. Δώσε της και μία λιχουδίτσα για εξτρά κίνητρο. 

3. Αν μπορείς, κάλυψε με κάτι το αγαπημένο της σημείο για γρατζούνισμα, π.χ. με μονωτική ταινία, ταινία διπλής όψης για να κολλάει, αλουμινόχαρτο ή ό,τι άλλο έχεις στο σπίτι που θα δυσκολέψει τα νύχια της.

4. Φρόντισε να κρατάς τα νύχια της περιποιημένα και κομμένα τόσο όσο χρειάζεται, ώστε να μην αισθάνεται την ανάγκη να τα ακονίσει. 

5. Κάνε υπομονή. Οι γάτες είναι πλάσματα της συνήθειας και η δικιά σου δεν θα σταματήσει να γρατζουνάει τώρα τον καναπέ σου επειδή το θες εσύ. Βοήθησέ την να αλλάξει συνήθειες και απόφυγε τακτικές που μπορεί μεν να έχουν άμεσο αποτέλεσμα αλλά αλλάζουν τον τρόπο που σε βλέπει η γάτα προς το χειρότερο, όπως το να την ψεκάζεις με νερό όταν κάνει κάτι που δεν θες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top