Πώς να βοηθήσετε το σκύλο σας να αντιμετωπίσει την απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου ή ζώου

Πώς να βοηθήσετε το σκύλο σας να αντιμετωπίσει την απώλεια ενός αγαπημένου ανθρώπου ή ζώου

 

Όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο πεθαίνει, ο σκύλος σας μπορεί να θρηνήσει την απώλεια με τον δικό του τρόπο. Εάν κοιμάται περισσότερο, χάνει το ενδιαφέρον του για φαγητό ή αντιστέκεται στις προσπάθειές σας να παίξετε, είναι πιθανότατα ενδείξεις πένθους.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι:

* Διατηρήστε τη ρουτίνα του όσο το δυνατόν πιο σταθερή, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν ξοδεύει πολύ χρόνο μόνη του.

* Αν πέθανε κάποιο άλλο κατοικίδιο με το οποίο ήταν δεμένο κρατήστε τα παιχνίδια ή το κρεβάτι του που διατηρεί ακόμα τη μυρωδιά του.

* Δώστε στο σκυλί σας μεγάλη προσοχή, ώστε να μην αισθάνεται μόνο της.

Εάν o σκύλος σας χάσει την όρεξή του, προσθέστε νόστιμα αλίπαστα στα γεύματά του και ζεστάνετε το φαγητό για να το κάνετε πιο δελεαστικό. Επίσης δοκιμάστε να φάτε την ίδια στιγμή με εκείνο. Η κοινωνική διατροφή δείχνει εμπιστοσύνη και είναι μια συνήθης και ανακουφιστική δραστηριότητα.

Τα περισσότερα σκυλιά είναι ευαίσθητα στα ανθρώπινα συναισθήματα και θα αναλάβουν τη θλίψη του αγαπημένου τους προσώπου, μερικές φορές προσφέρουν συμπεριφορά παρηγοριάς σε αντάλλαγμα.

Εάν ο σκύλος σας λατρεύει τον έφηβο που πρόκειται φύγει για σπουδές ή φεύγει από το σπίτι για άλλο λόγο, κάντε τη μετάβαση ευκολότερη ξεκινώντας τη διαδικασία αποσύνδεσης περίπου ένα μήνα πριν από την αλλαγή.

Ζητήστε από ένα άλλο μέλος της οικογένειας να αναλάβει την καθημερινή φροντίδα του σκύλου σας, συμπεριλαμβανομένης της σίτισης και τη βόλτας. Εάν ο σκύλος σας κοιμάται στο κρεβάτι του παιδιού σας, αλλάξτε τις ρυθμίσεις ύπνου εκ των προτέρων και ζητήστε από το παιδί σας να κάνει ένα βήμα πίσω και να δώσει προσοχή στο σκυλί σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top