Πόση ώρα θα πρέπει να βγάζουμε βόλτα τον σκύλο μας

Πόση ώρα θα πρέπει να βγάζουμε βόλτα τον σκύλο μας

Η βόλτα είναι η πιο σημαντική κοινή δραστηριότητα με τον σκύλο μας. Η αξία της είναι ανεκτίμητη για κάθε σκύλο και τον βοηθάει να μένει σε φόρμα.

Ο χρόνος άσκησης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30' την ημέρα για μικρόσωμες και βραχυκεφαλικές φυλές, μεσαίες και μεγαλόσωμες φυλές θα πρέπει να ασκούνται τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα ενώ για αθλητικές φυλές η φυσιολογική δραστηριότητα σημαίνει τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα. Αυτός ο χρόνος μπορεί να μοιραστεί σε 2 ή περισσότερες βόλτες.

Ένα κουτάβι μπορεί να ξεκινήσει με λιγότερο χρόνο και σταδιακά να χτίσει την αντοχή του, όπως και ένα ενήλικο ζώο το οποίο ακόμα δεν είναι προσαρμοσμένο στα φυσιολογικά επίπεδα δραστηριότητας.
Οι υψηλές εντάσεις θα πρέπει να αποφεύγονται σε υπερήλικα και βραχυκεφαλικά ζώα λόγω μειωμένης αντοχής.

Αν ο σκύλος δεν είναι μαθημένος να βγαίνει από το σπίτι, δεν πρέπει να πιέζεται για τη βόλτα αλλά θα πρέπει σταδιακά να μάθει να βγαίνει με χαρά.

Είναι σημαντικό να μπορέσει το σκυλί να μυρίσει καθώς έτσι αντιλαμβάνεται καλύτερα τον κόσμο γύρω του σε αντίθεση με τον άνθρωπο που είναι οπτικό ον.

Πάντα να έχουμε μαζί μας λουρί για την ασφάλεια πρώτα απ' όλα του ίδιου του ζώου, σακουλάκια για την περισυλλογή των κοπράνων του, και να προσαρμόζουμε τη βόλτα στις ανάγκες του ίδιου του ζώου.
Πάντα ταΐζουμε το σκύλο μας μετά τη βόλτα για να αποφύγουμε γαστρεντερικές διαταραχές!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top