Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην εκπαίδευση του σκύλου

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην εκπαίδευση του σκύλου

Για να φτάσεις στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να αποφύγεις τα παρακάτω λάθη.


Μην υψώνεις τη φωνή σου

Ένα από τα σημαντικότερα λάθη που χρειάζεται να αποφύγεις, είναι το να φωνάζεις στον σκύλο σου. Οι φωνές μπορούν να προκαλέσουν φόβο και stress και να οδηγήσουν σε ακόμα σημαντικότερα προβλήματα από το αν πηδάει πάνω σου όταν επιστρέφεις στο σπίτι.

Διάβασε τη γλώσσα του σώματος

Ο σκύλος σου επικοινωνεί μαζί σου, αλλά εσύ μάλλον δεν ακούς. Τα σκυλιά χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος για να κάνουν σαφή τα συναισθήματα και τις σκέψεις του. Είναι, λοιπόν, σημαντικό το να ξέρεις να τη διαβάζεις. Το να καταλάβεις πότε ο σκύλος σου φοβάται, είναι εύκολο. Αλλά το να αντιληφθείς πότε έχει την προσοχή σου και πότε βαρέθηκε είναι καταστάσεις για τις οποίες θα πρέπει να γίνεις πιο παρατηρητική.

Μην περιμένεις μέχρι να δημιουργηθεί πρόβλημα

Η εκπαίδευση του σκύλου σου παίρνει χρόνο και κόπο, αλλά αξίζει να αφιερώσεις χρόνο σε αυτή. Πολλοί κηδεμόνες κάνουν το λάθος να περιμένουν μέχρι να εμφανιστεί ένα πρόβλημα συμπεριφοράς για να ξεκινήσουν να εκπαιδεύουν το κατοικίδιό τους. Είναι σημαντικό από την αρχή να του μάθεις κάποιες βασικές εντολές (κάτσε, ξάπλωσε, περίμενε) και έπειτα να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού εκπαιδευτή. Στην τελική, μόνο εκπαιδεύοντας τον σκύλο σου θα κάνεις τη σχέση σας και τη συμβίωση σας όσο πιο ιδανική γίνεται.

Μην έχεις την πεποίθηση πως η εκπαίδευση γίνεται μόνο μια φορά

Η εκπαίδευση του σκύλου σου δεν είναι από τις διαδικασίες που περνάς μια φορά και μετά "ξεμπερδεύεις". Συνεχίζεται και όσο μεγαλώνει ο σκύλος σου. Όσο προχωράτε, μπορείς να του μαθαίνεις και νέα πράγματα, έχοντας φροντίσει να επαναλαμβάνεις τακτικά και τα όσα έχει μάθει ως τώρα.

Η εξάσκηση είναι το κλειδί

Η επιτυχημένη εκπαίδευση ενός σκύλου χρειάζεται προσπάθεια. Μην ξεχνάς πως πάντα μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από έναν ειδικό για να φτάσεις στο τέλειο αποτέλεσμα. Έχε στο μυαλό σου, πως το ιδανικό δεν υπάρχει, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα σκυλιά. Είναι απρόβλεπτα και goofy και για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα αγαπάμε.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top