Τι κάνουμε στην περίπτωση που το κουτάβι μας αρνείται να φάει τη ξηρά τροφή;

Τι κάνουμε στην περίπτωση που το κουτάβι μας αρνείται να φάει τη ξηρά τροφή;

 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από εμάς είναι η ιδιοτροπία του κουταβιού μας στην κατανάλωση ξηράς τροφής.

Το γεγονός αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο διότι οι ξηρές τροφές παρέχουν διατροφική ισορροπία στα συστατικά που απαιτούνται για να μείνει ο σκύλος σας υγιής. Η επιμονή του σκύλου σας στην μη αποδοχή ξηράς τροφής ως τρόπου διατροφής μπορεί να τον οδηγήσει σε διατροφική ανισορροπία και εμφάνιση προβλημάτων υγείας στις αρθρώσεις , στα δόντια κ.ά.

Μην πέσετε εύκολα στην παγίδα να του δώσετε μαγειρευτό φαγητό, όπως για παράδειγμα κοτόπουλο με ρύζι. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνηθίσει έτσι και θα σας κυνηγάει για όλη του τη ζωή. Δεν θα το αφήσετε βέβαια να πεινάσει για να φάει γιατί ένα κουτάβι πρέπει να τρώει λίγο και πολλές φορές την ημέρα όπως και ένα μωρό.

Αν θέλετε να βελτιώσουμε τη γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το ζωμό του κοτόπουλου που έχετε βράσει και έτσι θα του δώσετε το κίνητρο να φάει την τροφή του.

Αν ο σκύλος σας συνεχίζει να είναι εκλεκτικός με το φαγητό του μπορείτε να του δώσετε κονσέρβα, η οποία λόγω της υφής της είναι συνήθως περισσότερο ελκυστική. Μπορεί ο σκύλος σας να τρέφεται εξ’ ολοκλήρου με αυτή αλλά και να δίνετε συνδυασμό κονσέρβας και ξηράς τροφής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top