Τι να κάνετε εάν το σκυλάκι σας έχει πάρει βάρος

Τι να κάνετε εάν το σκυλάκι σας έχει πάρει βάρος

 

Η παχυσαρκία είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που εμφανίζονται στους σκύλους. Περίπου το 25% των σκύλων είναι παχύσαρκα και γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τα κατοικίδια τους.

Παρόλο που πολλά προβλήματα υγείας των σκύλων συνδέονται με την αύξηση βάρους, είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι διατηρώντας τα κιλά του ζώου σας σε φυσιολογικά επίπεδα μειώνονται οι πιθανότητες να έχει στο μέλλον διαβήτη, καρδιακά προβλήματα, ορθοπεδικά προβλήματα, πολύ πιθανόν και καρκίνο.

Διατροφή

Αν και μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα απλά να δώσετε στον σκύλο σας λιγότερη τροφή για να τον βοηθήσετε να χάσει βάρος, αυτό δεν συνιστάται. Μειώνει την πιθανότητα να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, και μπορεί να ενθαρρύνει κακή συμπεριφορά όπως επιθετικότητα ή επαιτεία.

Αντ' αυτού, επιλέξτε μια τροφή που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να είναι χρήσιμη για προγράμματα απώλειας βάρους. Θα πρέπει να περιλαμβάνει εξαιρετικά εύπεπτες πρωτεΐνες, ώστε να λαμβάνει την ενέργεια που χρειάζεται, αλλά με μειωμένη περιεκτικότητα σε θερμίδες. Μερικές από τις πιο προηγμένες τροφές για σκύλους για απώλεια βάρος περιλαμβάνουν επίσης συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σύνθεσης, όπως ένα μείγμα ινών που βοηθά τον σκύλο σας να αισθάνεται πιο χορτάτος χωρίς να προστίθενται περιττές θερμίδες.

Τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να είναι χρήσιμα για τους υπέρβαρους σκύλους που πάσχουν από διαβήτη, καθώς μπορεί να επιβραδύνουν την πέψη και να βελτιώσουν τον γλυκαιμικό έλεγχο. Σε περίπτωση ενός υπέρβαρου σκύλου που πάσχει από διαβήτη, μπορεί να προτείνονται ειδικές κτηνιατρικές δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Αυτές μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της πάθησης ενός σκύλου υπό κτηνιατρική εποπτεία.

Άσκηση

Αν το επιτρέπει η υγεία του σκύλου σας, να τον βγάζετε έξω για τακτική άσκηση. Επαναλαμβάνετε την άσκηση καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με συντομότερες συνεδρίες, αντί για έναν μακρύ και απαιτητικό περίπατο ή με έναν περίπατο το σαββατοκύριακο, ώστε να συνηθίσει. Το κολύμπι ειδικότερα μπορεί να είναι μια θετική και αποτελεσματική άσκηση εάν ο σκύλος σας κουράζεται υπερβολικά στους μεγάλους περιπάτους.

Κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές, μπορείτε να βοηθήσετε τον σκύλο να επιτύχει το ιδανικό βάρος και να επανέλθει σε έναν υγιή τρόπο ζωής. Αρχικά συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας και ακολουθήστε τις συμβουλές του για την τροφή, την άσκηση και πολλά άλλα.

Scroll To Top