Τι να προσέχετε στη βόλτα με τον σκύλο στη βροχη

Τι να προσέχετε στη βόλτα με τον σκύλο στη βροχη

Υπάρχουν επίσης και σκύλοι που φοβούνται  τη βροχή και τις βροντές και τις αστραπές που τη συνοδεύουν. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αν ο σκύλος σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία μην τον πιέζετε να πάει βόλτα στη βροχή αν δεν του αρέσει.

Στους πιο πολλούς όμως σκύλους αρέσει η βόλτα στη βροχή και δε τους νοιάζει αν βραχούν, ειδικά εκείνοι που έχουν αδιάβροχο τρίχωμα.

Αρκετοί μάλιστα το βρίσκουν και διασκεδαστικό !

Αν λοιπόν στο σκύλο σας αρέσει η βόλτα με βροχή υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μην τον κρατήσετε μέσα μια βροχερή μέρα.

Τι πρέπει να προσέχετε σε αυτή την περίπτωση:

Αδιάβροχο για το σκύλο σου.

Επειδή λοιπόν δεν έχει νόημα να προσπαθείς να τον προστατεύσεις με την ομπρέλα, φόρεσέ του ένα αδιάβροχο και  μπότες του που θα βρεις στα pet shops και κάνε κι εσύ το ίδιο προτού βγείτε έξω.

Απόφυγε τους πολυσύχναστους δρόμους.

Στη διάρκεια της βροχής όχι μόνο υπάρχει χαμηλή ορατότητα, με κίνδυνο κάποιος οδηγός να μη σας δει, αλλά διατρέχετε και κίνδυνο να γίνετε «λούτσα» από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις εντελώς τους πολυσύχναστους δρόμους, τουλάχιστον φρόντισε να έχεις ένα φωσφοριζέ γιλέκο, για να διακρίνεστε σε συνθήκες περιορισμένου φωτισμού.

Απόφυγε τα πάρκα με πολύ χώμα.

Διάλεξε καλύτερα μια περιοχή που είναι στρωμένη με τσιμέντο, καταφεύγοντας στα παρτέρια μόνο για να κάνει τις ανάγκες του ο φίλος σου, ώστε να αποφύγετε τις πολλές λάσπες και τους νερόλακκους.

Αν προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα, απλά μη βγείτε έξω.

Βγες μαζί του για πέντε λεπτά, απλά για την τουαλέτα του, χωρίς να απομακρυνθείτε από το σπίτι γιατί μέσα σε πέντε λεπτά ο καιρός μπορεί να αλλάξει εντελώς και να αρχίσει να ρίχνει ακόμα και χαλάζι, δυνητικά επικίνδυνο και για σκύλους και για ανθρώπους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top