Τι χρειάζεστε για να εκδώσετε άδεια κατοχής για το σκύλο σας

Τι χρειάζεστε για να εκδώσετε άδεια κατοχής για το σκύλο σας


Για να είστε ένας σωστός ιδιοκτήτης, είναι απαραίτητα όλα τα είδη ευθύνης. Ένα από αυτά είναι και έκδοση άδειας κατοχής σκύλου. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικούς λόγους για να το κάνετε:

•    Είναι νόμος. Στα περισσότερα κράτη, είναι υποχρεωτικό να έχει άδεια για το σκύλο του ο κάθε ιδιοκτήτης. Η άδεια πρέπει να ανανεώνετε κάθε χρόνο και χωρίς αυτή μπορεί να ακολουθήσει βαρύ πρόστιμο.
•    Σε περίπτωση που χάσετε το σκύλο σας, αν τον έχετε δηλωμένο, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τον βρείτε. Με το κωδικό της άδειας μπορείτε να τον αναζητήσετε πολυ πιο εύκολα.
•    Με τη δήλωση του σκύλου, οι άνθρωποι γύρω σας γνωρίζουν ότι έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια. Οι άδειες χορηγούνται μόνο εφόσον ο σκύλος έχει εμβολιαστεί.
•    Τα τέλη της άδειας υποστηρίζουν πολλά τοπικά καταφύγια ζώων. Τα χρήματα βοηθούν στη λειτουργία και το έργο των καταφυγίων όπως είναι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Για την έκδοση της άδειας κατοχής του σκύλου σας πρέπει να υποβάλετε σχετική αίτηση στην Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου αφού ακολουθήσετε την πιο κάτω αναφερόμενη διαδικασία: 

1. Να μεταφέρετε το σκύλο σας σε κτηνίατρο για να γίνει εμφύτευση / σήμανση με μικροπομπό (microchip) και να εμβολιασθεί. Θα σας δοθούν τρία (3) έντυπα (άσπρο, κίτρινο, μπλε). 

2. Να μεταβείτε στις κτηνιατρικές υπηρεσίες (Δρόμο Αγλαντζιάς-Γερίου), προσκομίζοντας το βιβλιάριο εμβολιασμών και το κίτρινο έντυπο για εγγραφή του σκύλου στο μητρώο των Κτηνιατρικών υπηρεσιών και έκδοση του Πιστοποιητικού Εγγραφής Σκύλου. 

3. Να προσέλθετε στα γραφεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λακατάμιας (που είναι σύμφωνα με το Νόμο η Αρμόδια Αρχή) για έκδοση της σχετικής άδειας κατοχής προσκομίζοντας:  

  • Το βιβλιάριο εμβολιασμών κατάλληλα ενημερωμένο
  • Το πιστοποιητικό Εγγραφής Σκύλου από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
  •  Το μπλε έντυπο σήμανσης από τον κτηνίατρο
  •  Το αντίτιμο για έκδοση άδειας κατοχής σκύλου

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top