Για τους περισσότερους ανθρώπους το τρέξιμο ή το τζόγκινγκ με το σκύλο τους δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για γυμναστική αλλά και μια ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί.

Εάν θέλουμε να πάρουμε καθαρό αέρα και να γυμναστούμε με το σκύλο μας θα πρέπει σαν προτεραιότητα να έχουμε την ασφάλειά του. Μπορούμε απολαύσουμε το τρέξιμο μαζί του αρκεί να έχουμε υπόψη μας τις συμβουλές που ακολουθούν:

1. Ορισμένες φυλές σκύλων είναι καλύτεροι σύντροφοι στο τρέξιμο
Κάθε φυλή έχει τη δική της δύναμη και αντοχή για άσκηση. Σκυλιά με πολύ κοντά άκρα πιθανότατα θα δυσκολευτούν περισσότερο από πιο αθλητικά σκυλιά. Συνεπώς η φυσιολογία του σκύλου και η φυσική του κατάσταση και όχι η ράτσα είναι που θα καθορίσουν την ικανότητα του.

2. Ξεκινάμε ένα αργό και ελαφρύ τζόγκινγκ πριν ξεκινήσουμε τις μεγάλες διαδρομές
Ακόμα και ένας σκύλος που είναι γεννημένος δρομέας δεν μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μια μεγάλη διαδρομή. Την πρώτη μέρα ξεκινάμε με ένα ελαφρύ τζόγκινγκ γύρω από το τετράγωνο της οικοδομής. Σταδιακά κάθε μέρα αυξάνουμε την απόσταση μέχρι να φτάσουμε σε μια διαδρομή που απολαμβάνουμε και εμείς και ο σκύλος μας.

3. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του τρεξίματος κρατάμε το σκύλο από την μια πλευρά του σώματος μας
Κρατώντας το σκύλο από τη μια πλευρά αποτρέπουμε το να σκοντάψουμε πάνω του και επίσης αποτρέπουμε να τραυματιστεί ο σκύλος μας. Πριν ξεκινήσουμε το τρέξιμο θα πρέπει να έχουμε ήδη εκπαιδεύσει το σκύλο μας να στέκεται σε μια από τις δυο πλευρές είτε αριστερά μας είτε δεξιά μας. Όταν είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το που να στέκεται τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε το τρέξιμο.

4. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος είναι ενυδατωμένος
Παίρνουμε μαζί μας ένα μπουκάλι νερό για εμάς και ένα για το σκύλο μας. Δίνουμε συχνά νερό στο μικρό μας φίλο.

5. Να έχουμε πάντα υπόψη μας τον καιρό πριν το επόμενο τρέξιμο
Εμείς μπορεί να αισθανόμαστε άνετα να τρέχουμε με 40ο C μια ηλιόλουστη μέρα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σκύλος μας είναι καλυμμένος με τρίχωμα. Αντίθετα μπορεί να μην μας αρέσει να τρέχουμε σε κρύες μέρες αλλά μπορεί ο σκύλος να το λατρεύει. Το συμπέρασμα: οι συνθήκες πρέπει να είναι οι κατάλληλες για τους δύο μας προτού βγούμε για τρέξιμο.

Όπως εμείς έτσι και ο σκύλος μας πρέπει να έχει καλή φυσική κατάσταση για να παραμείνει υγιής. Το τρέξιμο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να είμαστε και οι δυο γυμνασμένοι και ευχαριστημένοι. Εάν κάνουμε το τρέξιμο με το σκύλο μας, μέρος της ρουτίνας μας, θα έρθει η στιγμή που ο σκύλος θα το περιμένει και θα το απολαμβάνει. Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να συνδεθούμε με το μικρό μας φίλο ενώ παράλληλα παρέχουμε την άσκηση που χρειάζεται και χρειαζόμαστε για να ζήσουμε μια μακρά και υγιή ζωή μαζί!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!