Κλαίμε επειδή είναι ένας τρόπος να εκφραστούμε, το κλάμα μας βοηθά να μειώσουμε το στρες και να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας. Αν και μερικοί από εμάς ντρέπονται να κλάψουν, το κλάμα κάνει καλό στην υγεία!

Τι συμβαίνει όταν δεν κλαίμε;

Το στρες έχει επιπτώσεις στον οργανισμό σου. Το σώμα σου ξεσπά και σου στέλνει μηνύματα να αντιληφθείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Η κατακράτηση του άγχους μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στο στόμα και τη γνάθο. Μπορεί να τρίζετε τα δόντια σας χωρίς να υπάρχει λόγος ή να αισθάνεστε σφίξιμο στους ώμους ή την πλάτη σας. Επομένως, το κλάμα είναι ένας τρόπος που σου επιβάλλει στην ουσία ο οργανισμός σου να κάνεις προκειμένου να λειτουργεί καλύτερα.

Ωστόσο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εκτός από το κλάμα, εκφράζουν το τι νιώθουν γράφοντάς τα σε ένα ημερολόγιο. Είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος, γιατί απελευθερώνεις τις σκέψεις σου όπως εσύ θες και γράφεις πράγματα τα οποία ίσως να μη θες να πεις στους στενούς σου φίλους, έτσι αυτόματα ανακουφίζεσαι από όλο το βάρος.

Αν δυσκολεύεσαι να κλάψεις ή δεν έχεις το χρόνο ή δε θες να σε δουν, μπορείς να μείνεις μόνος στο σπίτι, να βάλεις μια συναισθηματική ταινία που σίγουρα θα σε βοηθήσει να κλάψεις, άρπαξε και ένα πακέτο χαρτομάντηλα και απλά άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο. Φρόντισε απλά μετά να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου από την απώλεια υγρών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!