Οι δραστηριότητες στα ζευγάρια απελευθερώνουν την ορμόνη της αγάπης

Οι δραστηριότητες στα ζευγάρια απελευθερώνουν την ορμόνη της αγάπης

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν περνάμε ρομαντικές βραδιές παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια ή ζωγραφίζοντας μαζί, αυτό μπορεί να κάνει πιο πικάντικη την ερωτική ζωή μας. Το μοίρασμα δραστηριοτήτων θα μπορούσε να κάνει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ακόμα καλύτερη.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπέιλορ υποστηρίζουν ότι η δημιουργία τέχνης ή τα επιτραπέζια, όπως τα χαρτιά, το σκάκι και τα παζλ ενισχύουν την παραγωγή της χημικής ουσίας που ονομάζεται ωκυτοκίνη, γνωστή και ως η ορμόνη της αγάπης, που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι άντρες είναι εκείνοι που απελευθέρωναν διπλάσια ωκυτοκίνη, συγκριτικά με τις γυναίκες, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών.Η Δρ. Κάρεν Μέλτον από το Πανεπιστήμιο Μπείλορ του Τέξας, είπε: «Περιμέναμε το αντίθετο. Ότι τα ζευγάρια που παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια θα αλληλεπιδρούσαν περισσότερο επειδή επικοινωνούσαν για το παιχνίδι και τις στρατηγικές ή επειδή λειτουργούσαν ανταγωνιστικά, και με περισσότερη αλληλεπίδραση, θα απελευθέρωναν περισσότερη ωκυτοκίνη».

Η ομάδα περίμενε επίσης ότι τα ζευγάρια που ζωγράφιζαν θα πρόσεχαν περισσότερο τις οδηγίες και τον καμβά και λιγότερο το σύντροφό τους. Αλλά απεδείχθη ότι οι συμμετέχοντες στη ζωγραφική αγγίζονταν περισσότερο από εκείνους που έπαιζαν επιτραπέζια.

Η Δρ. Μέλτον είπε: «Τυπικά, ένα μάθημα τέχνης δεν θεωρείται ραντεβού αλληλεπίδρασης με το σύντροφό μας. Αλλά μερικές φορές, τα ζευγάρια επέλεγαν να συνδεθούν με αυτόν τον τρόπο, είτε επιβραβεύοντας ο ένας τον άλλο είτε δίνοντας μία αγκαλιά».Scroll To Top