Η Halle Berry μοιράζεται την τεχνική του διαλογισμού της που διαρκεί 10 λεπτά

Η Halle Berry μοιράζεται την τεχνική του διαλογισμού της που διαρκεί 10 λεπτά


Η Halle Berry κατά καιρούς έχει δηλώσει ότι ο διαλογισμός είναι η μοναδική θεραπεία που την ανακουφίζει και την χαλαρώνει. Η ηθοποιός μάλιστα, δεν μένει στη θεωρία του διαλογισμού, αλλά μοιράζεται μαζί μας στην πράξη τη 10λεπτη τεχνική της.

Ο διαλογισμός είναι κομμάτι της ζωής της τα τελευταία 20 χρόνια. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η ίδια προτιμά να κάνει τον διαλογισμό της κάθε πρωί, γιατί πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ηρεμία μας.

Η ίδια εξηγεί ότι η διάρκεια του διαλογισμού της διαφέρει ανάλογα με την περίοδο της ζωής της.

Μπορεί να διαλογίζεται για δέκα λεπτά ή για μία ώρα, ωστόσο ο στόχος της είναι κάθε φορά ο ίδιος. Να ξεκινά την ημέρα της ήρεμη. Μάλιστα, τονίζει πως σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε είναι κάτι που κάνει και για τα παιδιά της.

 

«Αν φοβάμαι και εκνευρίζομαι, τα παιδιά μου τα απορροφούν όλα σαν σφουγγάρια. Ο διαλογισμός με βοηθάει να παραμένω ήρεμη και ισορροπημένη, έτσι ώστε να εμφανίζομαι μπροστά τους και να τα βοηθάω να νιώθουν πιο ήρεμα και λιγότερο φοβισμένα» λέει η ηθοποιός.

Πώς ο διαλογισμός αλλάζει τον εγκέφαλο και τα επίπεδα φόβου

«Πιστεύω ότι ο διαλογισμός μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Οι σκέψεις μας είναι τόσο ισχυρές. δημιουργούν κυριολεκτικά την πραγματικότητά μας. Ο διαλογισμός μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει όλους να αλλάξουμε τη συλλογική ενέργεια του κόσμου μας και να μετατρέψουμε την πραγματικότητά μας σε πιο θετική» συνεχίζει η Halle Berry.

Σίγουρα για τις περισσότερες από εμάς ο διαλογισμός είναι ένα αρκετά δύσκολο task. Η Halle Berry όμως που συνηθίζει να μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά ομορφιάς και wellness που ακολουθεί, αυτή τη φορά αποκαλύπτει την τεχνική της.

Βρες ένα ήσυχο σημείο και κάθισε, με τρόπο που να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα (σταυροπόδι, οκλαδόν ή απλά με τα πόδια στο έδαφος). Κράτησε την πλάτη σου ψηλά και τα χέρια σου όπου αισθάνεσαι εσύ καλά.

Κλείσε τα μάτια σου και εστιάστε στην αναπνοή σου. Μην προσπαθήσεις να αλλάξεις τίποτα σε αυτή. Απλώς παρατήρησέ τη. Εάν έχεις μια σκέψη, μην την πολεμήσεις. Απλά επέστρεψε στην ανάσα σου. Μετά από περίπου 5 λεπτά ή όσο καιρό έχεις στη διάθεσή σου για να εστιάσεις στην αναπνοή σου, ξεκίνα να σκέφτεσαι τον σκοπό του διαλογισμού σου. Τι ερωτήσεις ή ανησυχίες έχεις; Τι αλλαγές θες να δεις; Τι μπορείς να κάνεις για να προκύψουν αυτές οι αλλαγές;

Για τα επόμενα λεπτά, πρόσεξε τις απαντήσεις που ρέουν μέσα σου φυσικά και αφιέρωσέ τους όσο χρόνο πιστεύεις ότι χρειάζεσαι.

Τέλος, άνοιξε τα μάτια σου. Η ηθοποιός αποκαλύπτει πως συνηθίζει να γράφει αμέσως μετά τον διαλογισμό της ποιες σκέψεις και απαντήσεις εμφανίστηκαν στο μυαλό της. Και μας προκαλεί να το δοκιμάσουμε κι εμείς.

 

 

Scroll To Top