Υπάρχει καλό άγχος;

Υπάρχει καλό άγχος;

Σίγουρα έχεις υπάρξει αγχωμένη και σίγουρα γνωρίζεις πόσα άσχημα συναισθήματα μπορεί να σου προκαλέσει μία στρεσογόνα κατάσταση. Αν και αυτό που θα μάθεις δε μπορεί να μετατρέψει μια αγχωτική κατάσταση σε βόλτα ανάμεσα σε τριαντάφυλλα, μία νέα έρευνα βρήκε πως το μέτριο άγχος μπορεί να σε κάνει να θυμάσαι καλύτερα τις εμπειρίες σου.
 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Brain Sciences και οι ερευνητές του University of Waterloo μελέτησαν 80 μαθητές, οι οποίοι είχαν συμπληρώσει ένα τεστ άγχους που εκτιμούσε και αξιολογούσε το επίπεδο στρες τους. Έπειτα οι συμμετέχοντες ανέλαβαν μια δουλειά. Κάποιοι – επιλέχθηκαν τυχαία – ανέλαβαν κάτι εύκολο, ενώ οι υπόλοιποι είχαν να κάνουν κάτι πολύ πιο δύσκολο. Οι ερευνητές είδαν πως όσοι είχαν μέτριο άγχος μπορούσαν να ολοκληρώσουν τη δουλειά δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.
 
 
«Υπάρχει ένα μέσο επίπεδο άγχους, το οποίο θα ωφελήσει τη μνήμη σου, αλλά γνωρίζουμε από άλλη έρευνα πως τα υψηλά επίπεδα άγχους μπορούν να τους κάνουν να φτάσουν σε ένα οριακό σημείο». Πράγματι, το υπερβολικό άγχος είναι πιθανό να αλλοιώσει την εμπειρία σου.

 

Σίγουρα το αποτέλεσμα της μελέτης δε θα σε κάνει να σκεφτείς το άγχος σαν κάτι διασκεδαστικό. Αλλά, τουλάχιστον, μπορεί να κάνει καλό σε κάτι – τουλάχιστον όταν το έχεις… με μέτρο.

 

 
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!
 
 
Scroll To Top