Πέντε καλοί λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

Πέντε καλοί λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

Οι χωρισμοί στις σχέσεις δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Ωστόσο, αν νιώθεις ότι δεν είσαι σε μία καλή σχέση και κανείς δεν παίρνει την απόφαση, για λογαριασμό και των δύο, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Προκύπτει συνήθως αυτή η on/off κατάσταση που είσαι όλο μπρος πίσω και ξανά μανά και δεν το παίρνεις απόφαση να χωρίσεις, να προχωρήσεις και να κάνεις μία σχέση που σου αξίζει περισσότερο. Ενδεχομένως και στον σύντροφό σου. Οι παρακάτω λόγοι πάντως σ’ το «φωνάζουν», κι ας μην θες να ακούσεις.

Ίδιο θέμα καβγάδων

Είναι σαν τη μέρα της μαρμότας. Καβγαδίζετε μονίμως για το ίδιο θέμα και ας έχετε μιλήσει με επιχειρήματα. Κι ας έχετε προσπαθήσει να βρείτε λύση. Αν πρόκειται για πρόβλημα που σχετίζεται αποκλειστικά με την καραντίνα, τότε ίσως χρειαστεί να δώσεις χρόνο και να δεις αν είναι μόνο θέμα κλεισούρας. Συνήθως όμως πρόκειται για προβλήματα που προϋπάρχουν. Και είναι εξοντωτικό να επιστρέφεις μονίμως στον ίδιο καβγά.

Νιώθεις παγιδευμένη (και σκέφτεσαι να χωρίσεις)

Δεν μιλάμε για την περίοδο της καραντίνας, γιατί ενδεχομένως όλοι το νιώσαμε. Αλλά αν προτιμάς χίλιες φορές να είσαι single (ή με άλλο ταίρι), είναι μία πολύ σοβαρή ένδειξη ότι η σχέση σου πρέπει να φτάσει στον χωρισμό. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταίει ο άλλος. Μπορεί να είναι μία δική σου ανάγκη και τα αίτια να είναι πολλά. Και η μόνη λύση είναι να χωρίσεις.

Εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πολλές σχέσεις ξεκινούν από τυφλό έρωτα ή από φόβο για μοναξιά και δεν βλέπεις πόσο διαφέρεις από τον σύντροφό σου. Όταν το αξιακό σύστημα αλλά και η φιλοσοφία στη ζωή είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, τότε είναι δύσκολο να συμπορευτείς. Και όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο ακατόρθωτο γίνεται. Στην πραγματικότητα, χάνετε και οι δύο τον χρόνο σας.

Σεξ γιοκ

Πρόσεξέ με. Δεν μιλάμε για μειωμένη λίμπιντο. Η ερωτική ζωή του ζευγαριού περνάει από διάφορες φάσεις, ειδικά αν μιλάμε για σεξ. Αν όμως δεν νιώθεις καμία σωματική έλξη, ούτε καν για μία τρυφερή αγκαλιά, τότε το σώμα σου σε ενημερώνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ότι τα πράγματα οδεύουν προς μία επιλογή. Να χωρίσεις.

Πολλή μνησικακία

Μπορεί να αφορά το οτιδήποτε. Από σοβαρά λάθη του παρελθόντος, όπως η απιστία ή συγκεκριμένες συμπεριφορές που σε ενοχλούν. Αν νιώθεις μόνιμο θυμό, λύπη ή απογοήτευση, σημαίνει ότι η σχέση δεν σε εξελίσσει και δεν σε κάνει χαρούμενη. Αν αυτό δεν αρκεί για να πας παρακάτω, τότε τι μπορεί να σε κινητοποιήσει;

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top