Ποια είναι τα χόμπι που έχουν την πιο θετική επίδραση στην καριέρα;

Ποια είναι τα χόμπι που έχουν την πιο θετική επίδραση στην καριέρα;
Όσοι έχουν χόμπι αποδίδουν καλύτερα στον επαγγελματικό τομέα σε ποσοστό που, σύμφωνα με τους ειδικούς, φτάνει το 30%!

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, οι άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν στο πρόγραμμά τους χρόνο για κάποια δημιουργική απασχόληση είναι καλύτεροι στη δουλειά τους. Και είναι λογικό: Όταν ασχολείσαι με κάτι πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις της ρουτίνας σου, γίνεσαι πιο ενθουσιώδης και πιο ανοιχτή σε καινούριες ιδέες – ιδιότητες από τις οποίες σίγουρα θα μπορούσε να επωφεληθεί η επαγγελματίας που κρύβεις μέσα σου.

Ποια είναι όμως τα χόμπι που έχουν την πιο θετική επίδραση στην καριέρα; Εξαρτάται από τη δουλειά που κάνεις:

– Αν εργάζεσαι σε γραφείο και η επανάληψη είναι κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινότητάς σου, προτίμησε ένα χόμπι που ανοίγει τους ορίζοντές σου. Παρακολούθησε, για παράδειγμα, μαθήματα μαγειρικής ή φωτογραφίας, που θα σου δώσουν την ευκαιρία να δεις τα ίδια πράγματα από εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

-Αν η δουλειά σου έχει άμεση επαφή με κόσμο, αν είσαι, για παράδειγμα, σε τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ή εκπαιδευτικός, διάλεξε ένα χόμπι που σου επιτρέπει να έρθεις σε επαφή και να εκφράσεις το βαθύτερο εαυτό σου, όπως τα μαθήματα δημιουργικής γραφής ή η yoga.

-Αν η δουλειά σου είναι μοναχική, είναι σημαντικό στον ελεύθερο χρόνο σου να ανακτήσεις την ανθρώπινη επαφή. Γράψου σε μαθήματα χορού ή σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα.

-Αν στο επάγγελμά σου έχεις σημαντικές ευθύνες και κατά συνέπεια μεγάλο στρες, αναζήτησε ένα χόμπι που θα σε βοηθήσει να απελευθερώσεις την ένταση, όπως η ζωγραφική, η μουσική ή η κολύμβηση.
Scroll To Top