Πώς θα αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας;

Πώς θα αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας;

Η μοναξιά γίνεται η αντανάκλαση του πώς αισθάνεσαι μέσα σου. Αυτή η ησυχία όταν είσαι μόνος, αυτό το πλησίασμα που γίνεται με τον εαυτό σου, σε φέρνει πιο κοντά σε σένα και όσα αισθάνεσαι.

Γι' αυτό πολλοί δεν ανέχονται να μένουν ούτε λεπτό μόνοι. Γιατί δεν βρίσκουν γαλήνη, γιατί νιώθουν ότι ξυπνούν οι «δαίμονές» τους και τους φέρνουν αντιμέτωπους με όσα δεν θέλουν να δουν, να σκεφτούν και να νιώσουν.


Κoιμήσου περισσότερο

Μια πρόσφατη έρευνα του ΠΟΥ αναγνώρισε την έλλειψη ύπνου ως επιδημία, με τα 2/3 των ενηλίκων στις ανεπτυγμένες χώρες να μην συμπληρώνουν το απαραίτητο για την υγεία 8ωρο κάθε βράδυ. Η μακροχρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές τόσο στη διάθεσή σου όσο και στην ψυχική σου υγεία. «Η πολυετής ανεπάρκεια ύπνου υπονομεύει τη διανοητική ικανότητα καθώς και τη φυσική ζωτικότητα» αναφέρει ο καθηγητής Νευρολογίας και Ψυχολογίας στο Berkeley, Matthew Walker. Οπότε πάρε στα σοβαρά την υπόθεση «ύπνος» αυτή τη χρονιά, σταματώντας να κάνεις κάποια πράγματα ή εφαρμόζοντας αυτά τα tips.

Σταμάτα να ανησυχείς για πράγματα που δεν έχουν συμβεί

Στο βιβλίο του The Worry Cure, ο Dr Robert L. Leahy αποκαλύπτει πως το 85% των πραγμάτων για τα οποία ανησυχούμε, στην πραγματικότητα δεν συμβαίνουν ποτέ. Αυτό που συμβαίνει είναι το άγχος το οποίο εμφανίζεται και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εμφάνιση κατάθλιψης. Τι μπορείς να κάνεις; Βασικά, να πάψεις να ανησυχείς για όσα δεν έχουν συμβεί ακόμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ωστόσο πως είσαι ανεύθυνος.

Μην είσαι vegan

Καλά αυτό είναι κάτι που δε χρειαζόταν απαραίτητα να το διαβάσεις εδώ. Γενικά, αυτό που εννοούμε είναι να μην τα παρακάνεις με τις δίαιτες που βασίζονται μόνο σε μια κατηγορία τροφών. Αρκεί να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και να αθλείσαι πού και πού, χωρίς να χρειάζεται να εξαντλείς σωματικά και ψυχικά τον εαυτό σου.


Mείωσε τη χρήση της τεχνολογίας

Ένα digital detox είναι κάτι που ενδεχομένως δεν είχες σκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν. Πλέον, οφείλεις να το σκεφτείς πιο σοβαρά από ποτέ - υπολόγισε μόνο πόσο χρόνο περνάς καθημερινά κάνοντας ανούσιο scroll-άρισμα στο Facebook ή το Instagram και τι συναισθήματα αυτό σου προκαλεί. Η ολική αποχή είναι βεβαίως αδύνατη, καθώς λίγο- πολύ όλοι στηρίζονται ακόμη και για τη δουλειά τους πάνω σε αυτό, αλλά σίγουρα μπορείς να αφιερώνεις λιγότερο χρόνο από 1,5 ώρα (ναι, τόσο διαρκεί παγκοσμίως σύμφωνα με μελέτες) για να επεξεργαστείς μια φωτογραφία που θέλεις να ποστάρεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top