Πώς θα καταλάβετε ότι είστε έτοιμες να συγκατοικήσετε με τον καλό σας

Πώς θα καταλάβετε ότι είστε έτοιμες να συγκατοικήσετε με τον καλό σας

Σύμφωνα με ψυχολόγους, σήμερα η συγκατοίκηση αποτελεί πιο μεγάλο βήμα για ένα ζευγάρι απ' ότι ο γάμος. Αυτό συμβαίνει γιατί, το να μείνεις μαζί με τον σύντροφό σου, αυτομάτως σημαίνει πως «χάνεις την ελευθερία του προσωπικού σου χώρου».

Αν λοιπόν έχεις μπει ήδη στη διαδικασία της σκέψης, υπάρχουν κάποια σημάδια που σου δείχνουν, πως πολύ καλά κάνεις και το σκέφτεσαι.

Ενθουσιάζεσαι και μόνο στη σκέψη

Αν όταν σκέφτεσαι την συγκατοίκηση με τον/την σύντροφο νιώθεις όμορφα και ανυπομονείς, χωρίς να έχεις άγχος τότε έχεις ήδη ένα πολύ καλό σημάδι πως είσαι έτοιμη για συγκατοίκηση.

Δεν καταπιέζεσαι

Σκέφτεσαι πως θα είσαι στο ίδιο σπίτι με τον/την σύντροφο και μέλλοντα συγκάτοικο και δεν αισθάνεσαι κάποια πίεση. Αυτό που νιώθεις είναι χαρά και προσμονή, γνωρίζοντας πως θα πρέπει να συμβιβαστείς χωρίς όμως να καταπιέζεσαι. Αν λοιπόν νιώθεις πως θα παραχωρήσεις χώρο, χρόνο και κάποιες από τις ευκολίες σου.

Δεν το κάνεις μόνο για οικονομικούς λόγους

Οι καιροί είναι δύσκολοι είναι γεγονός, όμως αν το κίνητρό σου είναι να συγκατοικήσεις μόνο για να γλιτώσεις χρήματα, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς τη συγκατοίκηση. Φυσικά, το να μοιράζεσαι τα έξοδα είναι ένα συν, δεν είναι όμως επαρκής λόγος για να συγκατοικήσεις. Σε αυτή τη φάση πρέπει να σκέφτεσαι με την καρδιά και όχι με το μυαλό.

Είσαι ικανοποιημένη από τη σχέση σου

Ένα από τα σημάδια ότι είσαι έτοιμη για συγκατοίκηση είναι ότι έχεις δημιουργήσει μία υγιή σχέση. Η σχέση σου σε γεμίζει, σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, σε εξοπλίζει με ενέργεια και αισιοδοξία. Αν νιώθεις πως είσαι ευτυχισμένη στη σχέση σου προχώρα, αν όχι τότε κάνε μια παύση και σκέψου. Όντως θα σώσεις τη σχέση με τη συγκατοίκηση;

Θέλεις να κάνεις μια δοκιμή

Αισθάνεσαι πως αυτή η σχέση έχει μέλλον και επιδιώκεις μια δοκιμή για αυτό το μέλλον. Είναι μια σωστή σκέψη να συγκατοικήσεις για να δεις τελικά αν ταιριάζεις στην πράξη με τον/την σύντροφο. Τόλμησέ το. Φαίνεται πως ήρθε η στιγμή να δημιουργήσετε νέες εμπειρίες μαζί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top