Πώς μας επηρεάζει η αλλαγή της ώρας;

 Πώς μας επηρεάζει η αλλαγή της ώρας;

Υπολογίζεται ότι ο οργανισμός χρειάζεται περίπου μια μέρα προκειμένου να προσαρμοστεί για μια αλλαγή του ρολογιού κατά μία ώρα. Σε περιπτώσεις μακρινών αεροπορικών ταξιδιών, το «τζετ λαγκ» είναι ακόμη χειρότερο και το σώμα χρειάζεται περισσότερο καιρό για να προσαρμοστεί στη νέα ζώνη ώρας.

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά με την αλλαγή της ώρας τον Μάρτιο αυξάνονται τα ατυχήματα, οι καρδιακές προσβολές και τα εργατικά ατυχήματα. Με τη χειμερινή αλλαγή της ώρας όλα τα ατυχήματα και τα καρδιακά προβλήματα μειώνονται αισθητά. Οι άνθρωποι νιώθουν πως αυξάνεται η ώρα του ύπνου και υποσυνείδητα νιώθουν πως πλέον μπορούν πιο εύκολα να αποφύγουν ασθένειες και ατυχήματα.Τα αρνητικά της αλλαγής 

Μπορεί η αλλαγή της ώρας αυτή την εποχή να έχει πολλά θετικά για τον οργανισμό μας αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα, ειδικά για κάποιες κατηγορίες ανθρώπων.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι κουράζονται πιο εύκολα, πολλές φορές τους παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση και μέσα στο σκοτάδι και η ποιότητα του ύπνου δεν είναι πολύ καλή. Επίσης η αλλαγή της ώρας μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα, ανορεξία, μελαγχολία και μείωση δραστηριοτήτων.

Scroll To Top