Πώς να αντιμετωπίσετε μια φίλη που σας αντιγράφει

Πώς να αντιμετωπίσετε μια φίλη που σας αντιγράφει

Κάνετε μια καινούρια φίλη και όλα φαίνονται καταπληκτικά στην αρχή. Ωστόσο σιγά σιγά παρατηρείτε ότι φοράει την ίδια μπλούζα με εσάς ή της αρέσει το άρωμα που φοράτε και φυσικά θέλει να το αγοράσει. Τι μπορείτε να κάνετε όταν διαπιστώσετε ότι η φίλη σας, σας αντιγράφει;

Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές οι άνθρωποι αρέσκονται στο να μιμούνται τους άλλους, γιατί απλά είναι πιο εύκολο για εκείνους. Όμως όταν συμβαίνει σε εσάς μπορεί να σας ενοχλεί και να σας απορροφά όλη την ενέργεια. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε μερικά βήματα για να αντιμετωπίσετε τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Προσπαθήστε να δείτε αν απλά μπορείτε να αγνοήσετε τη μιμητική συμπροφορά.
Εάν η φίλη σας έχει αγοράσει το ίδιο φόρεμα με εσάς μπορεί στην αρχή να μη νιώσετε πολύ άνετα. Όμως δεν σημαίνει ότι η φιλία σας έχει τελειώσει. Ζυγίστε πόσο σας ενοχλεί που σας αντιγράφει και δείτε τη θετική πλευρά αυτής της κατάστασης. Για παράδειγμα μπορεί η φίλη σας να σας θαυμάζει και να θέλει να σας μοιάσει. Ωστόσο σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν και κάποια όρια, αν διαπιστώσετε ότι το παρακάνει τότε ίσως να απομακρυνθείτε για λίγο καιρό.Βρείτε τις κατάλληλες απαντήσεις. Εάν για παράδειγμα έχει τη συνήθεια να σας ρωτάει από πήρατε το κολιέ και στη συνέχεια να αγοράζει το ίδιο, μπορείτε απλά να πείτε «Ξέχασα από που το είχα πάρει ή το αγόρασα από το εξωτερικό».

Και τέλος εάν αποτύχουν όλες οι προσπάθειες σας, μιλήστε ανοιχτά για όλα όσα σας ενοχλούν, αλλά να είστε ευγενικές. Το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί σε αυτή την περίπτωση είναι να αρνηθεί ότι σας μιμείται και τελικά να πάρετε την απόφαση ότι πρέπει να την απομακρύνετε από τη ζωή σας γιατί σας δεν προκαλεί όμορφα συναισθήματα.
Scroll To Top