Πώς να διαχειριστείς το άγχος;

Πώς να διαχειριστείς το άγχος;

Το άγχος είναι μέρος της ζωής μας που όλοι λίγο ή πολύ το βιώνουμε, άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό.

Σε ένα βαθμό, μπορεί να γίνει βοηθητικό γιατί δίνει κίνητρο στο να συγκεντρωθούμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Οι αλλαγές, ακόμα και οι θετικές, μπορούν να γίνουν στρεσογόνες, ειδικά αν νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα τέτοιο περιστατικό.

Η αβεβαιότητα, η έλλειψη ελέγχου και χρόνου και η γενικότερη αναδιοργάνωση μπορεί να σου προκαλέσει πολύ μεγάλο άγχος.Πώς θα το διαχειριστείς;

Βρες αυτό που σου προκαλεί στρες. Όταν ξέρεις τι πυροδοτεί το άγχος, είναι και πιο εύκολο να το διαχειριστείς. Σκέψου θετικά και μίλα φωναχτά στον εαυτό σου. Κάνε focus μόνο στα σημαντικά πράγματα και στις καθημερινές ρουτίνες. Ζήτα βοήθεια όταν την χρειάζεσαι, τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Κάνε τη σωματική και συναισθηματική υγεία σου προτεραιότητα. Φρόντισε να τρως ισορροπημένα, να ενυδατώνεσαι, να κοιμάσαι καλά και να αθλείσαι εάν υπάρχει χρόνος. Όταν γίνεσαι μητέρα, πρέπει να βρίσκεις λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για τον εαυτό σου. Διάβασε ένα περιοδικό, κάνε μία βόλτα στο τετράγωνο ή βγες για έναν καφέ με τις φίλες σου.

Αν συνεχιστεί το άγχος, ίσως πρέπει να σκεφτείς να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό ώστε να λάβεις επαγγελματική βοήθεια.


Scroll To Top