Πώς το Instagram μπορεί να σας καταστρέψει τη σχέση

Πώς το Instagram μπορεί να σας καταστρέψει τη σχέση

Είναι γεγονός πως τα social media έχουν εισβάλλει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, αλλάζοντάς την ριζικά. Μας βοηθούν να επικοινωνούμε, να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και να αλληλεπιδρούμε. Τι γίνεται όμως όταν ένα post στο Ιnstagram, ένα μήνυμα ή ένα like, πυροδοτούν καβγάδες στις προσωπικές μας σχέσεις και θέτουν σε κίνδυνο την εξέλιξή τους;

Δεν είναι λίγες οι φορές που ζευγάρια μαλώνουν με αφορμή τα social media. Η ζήλια κυριαρχεί και είναι πολύ πιθανό να επέλθει ρήξη στη σχέση. Τι να κάνετε:


Μην ψάχνετε τους λογαριασμούς του συντρόφου σας

Πριν καν μπείτε στη διαδικασία να το παίξετε ντεντέκτιβ, ψάχνοντας μηνύματα στα social του συντρόφου σας πρέπει να απαντήσετε σε μία πολύ συγκεκριμένη ερώτηση στον εαυτό σας. “Είμαι έτοιμη για το καλό και προπαντός για το κακό ενδεχόμενο;” Απαντήστε πρώτα στον εαυτό σας και για την ώρα απομακρύνετε από το μυαλό σας σκέψεις που αφορούν στο να ψάξετε το account του.


Μιλήστε του

Αν έχετε παρατηρήσει για παράδειγμα πως ο αγαπημένος σας κάνει συνέχεια like σε φωτογραφίες άλλων γυναικών και αυτό είναι κάτι που σας ενοχλεί και σας πληγώνει, τότε πρέπει να του το πείτε. Είναι πολύ φυσιολογικό να σας χτυπήσει την πόρτα η ιντερνετική ζήλια και όταν αισθάνεστε έτσι, ο πρώτος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι με το να μοιραστείτε τις σκέψεις αυτές με τον σύντροφό σας.


Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας

Μετά τα like του συντρόφου σε διάφορα προφίλ, έρχεται και η σύγκριση με τις άλλες κοπέλες. “Γιατί της κάνει like;”, “Έχει πιο ωραίο σώμα από μένα, είναι πιο όμορφη.” και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να βάζετε τον εαυτό σας σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία. Προσπαθήστε να εκτιμήσετε τον εαυτό σας και αν δεν σας αρέσει κάτι πάνω σας βελτιώστε το. Για σας μόνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top