Τελικά γιατί χάνεται το πάθος απο μια σχέση;

Τελικά γιατί χάνεται το πάθος απο μια σχέση;

Αν έχεις περάσει από κάποια μακροχρόνια σχέση, μάλλον θα έχεις αντιμετωπίσει αυτό το δίλημμα: όταν χάνεται το πάθος με το αγόρι σου, έρχεται η ώρα να του πεις το «αντίο» ή αξίζει να αποδεχτείς  το γεγονός και να παραμείνεις μαζί του; 

Το άγχος, η κούραση, η ρουτίνα, η απομυθοποίηση και η κακή διάθεση είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που βάζουν «φρένο» στην ερωτική επιθυμία.

Οι ειδικοί έχουν τονίσει πώς όσο πιο οικεία νιώθουμε με τον σύντροφό μας, τόσο πιο εύκολα μπορεί να υποχωρήσει η ερωτική έλξη μεταξύ μας.

Eίναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κύριους λόγους εξαιτίας των οποίων πεθαίνει το πάθος στις σχέσεις.

Ορισμένοι από αυτούς είναι:

Η μονοτονία –  η σχέση είναι προβλέψιμη και δεν υπάρχουν εκπλήξεις.

Δεν κάνετε τίποτα το ενδιαφέρον, μόνο τις ίδιες δραστηριότητες.

Ερωτευτήκατε και οι δύο γρήγορα και δεν αφιερώσατε τον απαραίτητο χρόνο για να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον ή να ανακαλύψετε αν ένας από τους δύο απλώς γέμιζε κάποιο κενό από προηγούμενη σχέση.

Αισθάνεστε ότι θέλετε κάποιον/α καλύτερο/η από τον/ην σύντροφό σας επειδή νιώθετε ότι δεν φτάνει τις προσδοκίες σας ή δεν θέλετε να εμπλακείτε περισσότερο στη σχέση.

Μπλέξατε με άλλο άτομο και χάσατε τον έλεγχο. Μπορεί να είναι κάποιος/α συνάδελφος ή κοντινό πρόσωπο, και αυτό σας κάνει να αποστασιοποιηθείτε από τον/η σύντροφό σας.

Δεν ευχαριστιέστε το σεξ και το κάνατε μόνο από υποχρέωση, όχι επειδή νιώθετε πάθος. Πρόκειται μόνο για τη σεξουαλική πράξη, χωρίς οικεία χάδια και πινελιές αγάπης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

Scroll To Top