Τι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν κοιμηθούν;

Τι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν κοιμηθούν;

Είναι σημαντικό να περνάτε λίγο χρόνο με τον σύντροφό σας πριν πέσετε να κοιμηθείτε. Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο θα περάσετε μαζί, αν θα είναι λεπτά ή ώρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε οι δυο σας, να απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου και να εκφράζετε την αγάπη σας.

Δείτε 5 βασικά πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν κοιμηθούν:

Πηγαίνουν για ύπνο την ίδια ώρα

Η αλήθεια είναι πως πάρα πολλά ζευγάρια πηγαίνουν για ύπνο σε διαφορετική ώρα. Τι και αν πέρασαν τις περισσότερες ώρες της ημέρας χωριστά λόγω προγράμματος; Όπως εξηγεί ο Kurt Smith, θεραπευτής που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών στους άνδρες, «συνεχίζουν τις αποσυνδεδεμένες ζωές τους… Ωστόσο, τα ευτυχισμένα ζευγάρια, τείνουν να πηγαίνουν μαζί για ύπνο και να έρχονται κοντά. Το να κοιμάσαι μαζί με τον άλλον σε κάνει να δένεσαι μαζί του».

Λένε «σ’ αγαπώ»

Μία μικρή λέξη με μεγάλη σημασία. Και μπορεί μετά από χρόνια να μοιάζει με συνήθεια, όμως, η αξία της δεν πέφτει ποτέ. Εδώ, όπως εξηγεί ο ψυχολόγος Ryan Howes: «Παρά τα ενοχλητικά που συμβαίνουν μέσα στη μέρα, θα πρέπει να κάνετε την προσπάθεια να πείτε στο σύντροφο σας ότι τον αγαπάτε. Και αντί να το πείτε σιγά και πρόχειρα, θα πρέπει να το πείτε σαν να το νιώθετε πραγματικά».

Κλείνουν κινητά και άλλες συσκευές

Δυστυχώς για κάποιες περιπτώσεις, ζούμε στον κόσμο του ίντερνετ και πολλές φορές, αυτό κλέβει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ζευγάρια που αντί να περάσουν χρόνο μαζί, είναι ο καθένας χώρια με ένα κινητό στο χέρι. «Όταν ο σύντροφος σου χαζεύει στο τηλέφωνό του, αισθάνεσαι σαν να μην βρίσκεται στο δωμάτιο και είναι κάπου αλλού. Στην πρακτική θεραπείας μου, τα ζευγάρια που γνωρίζουν αυτή την παρεμβατική συμπεριφορά δημιουργούν μερικές φορές γενικούς κανόνες όπως: “δεν χρησιμοποιούμε κινητά στο κρεβάτι”, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοιες συνήθειες. Αυτό μπορεί πραγματικά να φέρει ένα ζευγάρι κοντά» τονίζει η Kari Carroll, θεραπεύτρια ζευγαριών.

Εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους

«Τα ευτυχισμένα ζευγάρια συζητούν τακτικά για όσα τους αγχώνουν και προβληματίζουν κι επιτρέπουν στον σύντροφό τους να εκφραστεί συχνά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η όλη η αρνητική ενέργεια πρέπει να εξαπλωθεί, αλλά ότι θα πρέπει να αφιερώνετε 15-30 λεπτά για να χαλαρώσετε και να κάνετε πιο δυνατή τη σχέση», τονίζει μεταξύ άλλων η Kari Carroll, θεραπεύτρια ζευγαριών

Κρατάνε τα παιδιά έξω από το υπνοδωμάτιο

Η κρεβατοκάμαρά σας θα πρέπει να είναι ένα ιερό μέρος για τους δυο σας…. Τα ζευγάρια χρειάζονται ιδιωτικότητα και σύνορα για να παραμείνουν συνδεδεμένα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top