Πώς μπορείτε να αποφύγετε έναν τσακωμό;

Πώς μπορείτε να αποφύγετε έναν τσακωμό;
Είναι αλήθεια, ότι καλώς η κακώς οι τσακωμοί αποτελούν πολύ συχνή συνήθεια για κάθε ζευγάρι. Ο μύθος για το αν τελικά είναι αυτοί που δίνουν το αλατοπίπερο σε μια σχέση δεν ξέρω αν ισχύει, το σίγουρο πάντως είναι ότι αποτελούν κάτι εντελώς φυσιολογικό. Άλλωστε, ποιος μπορεί να φανταστεί ένα τέλειο ζευγάρι χωρίς προβλήματα σε έναν ονειρικό κόσμο, που δεν τσακώνεται ποτέ; Κανείς!

Πώς μπορείτε όμως να αποφύγετε έναν τσακωμό;

Σκεφτείτε πριν δράσετε


Αν νιώθετε ότι μια απλή διαμάχη που έχετε με τον σύντροφό σας εξελίσσεται σε κάι παραπάνω απ' αυτό που είναι, η κατάσταση ξεφεύγει και τα νεύρα σας ελέγχουν τη συμπεριφορά σας, τότε πάρτε μια βαθιά ανάσα, μετρήστε μέχρι το 10 και σκεφτείτε αν αυτό για το οποίο μιλάτε, αξίζει την τόση προσοχή που του δίνετε. Αν λογομαχείτε, επειδή ξέχασε να πάρει το γάλα επιστρέφοντας από τη δουλειά, δεν έχει όρεξη να βγει και θα μείνετε και πάλι Σάββατο βράδυ μέσα ή έχει δυνατή τη μουσική (ή κάτι εξίσου ανούσιο) τότε προφανώς και πρέπει να σταματήσει εκεί η κουβέντα. Προφανώς, υπάρχει κάτι άλλο από πίσω και αυτό είναι που σας απασχολεί. Απλά το «κρύβετε» πίσω από μια επιφανειακή δικαιολογία.

Δώστε του χρόνο και χώρο


Αν την ώρα που τσακώνεστε, ο σύντροφός σας ζητήσει να τον αφήσετε ήσυχο, όσο αγενές κι αν σας ακούγεται, θα πρέπει να αγνοήσετε την παρόρμηση του να φωνάξετε ακόμα περισσότερο και να κάνετε, ό,τι σας ζήτησε. Αυτό θα ευνοήσει σίγουρα κι εσάς. Θα καθαρίσει το μυαλό σας και θα επανέλθετε μετά από λίγη ώρα, με πιο καθαρή σκέψη και πιο λογικά επιχειρήματα –αν αποφασίσετε να συνεχίσετε τη συζήτηση. Μπορείτε ή να φύγετε από το ίδιο δωμάτιο ή ακόμα και από το ίδιο σπίτι, καθώς ο καθαρός αέρας σίγουρα θα κατευνάσει τα αναστατωμένα σας αισθήματα και θα νιώσετε πιο ανακουφισμένοι.

Περασμένα, ναι. Ξεχασμένα;

Το πιο σύνηθες φαινόμενο είναι, ότι σε κάθε τσακωμό έρχονται στην επιφάνεια πράγματα και καταστάσεις που μετρούν τουλάχιστον... μια δεκαετία! Ένα «περίεργο» βλέμμα στην καλύτερη φίλη σας την Πρωτοχρονιά που εσείς παρεξηγήσατε, ένα μήνυμα μες στο βράδυ πριν ένα χρόνο που σας αναστάτωσε και διάφορα άλλα περιστατικά καταφέρνουν να αποδράσουν από τη χρονοκάψουλα και ξαφνικά γίνονται hot topic συζήτησης από το πουθενά. Big mistake. Πρώτον, αν έχετε άλυτα θέματα μέσα, φροντίστε να τα λύσετε όσο το δυνατόν πιο νωρίς, γιατί αυτό δε θα σας βγει σε καλό. Επιπλέον, ξεκαθαρίστε αρχικά αυτό που πυροδότησε τον τσακωμό σας και αφήστε –προς το παρόν- τα υπόλοιπα στην άκρη. Αν τα πιάσετε όλα μαζί, θα επικρατήσει το χάος.

Συνοπτικά, σκεφτείτε τα εξής:

Αξίζει ο κόπος;
Μήπως έχει δίκιο;
Είμαι ξεκάθαρη σ' αυτό που λέω;

Αν όντως το θέμα που σας απασχολεί δεν είναι κάτι κρίσιμο για τη σχέση σας, με τα παραπάνω tips η "φουρτούνα" σίγουρα θα περάσει αναίμακτα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα είστε προετοιμασμένοι και ήρεμοι στην κουβέντα που πρέπει να κάνετε.
Scroll To Top