Το πλέξιμο σύμμαχος μας στη μάχη με την κατάθλιψη

Το πλέξιμο σύμμαχος μας στη μάχη με την κατάθλιψη

 

Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Βρετανίας στις καταδύσεις  Tom Daley έγινε viral, επειδή έπλεκε όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι φωτογραφίες του με τις βελόνες του πλεξίματος και το εργόχειρό του έγιναν viral, αφού αναμένοντας στις κερκίδες για να αγωνιστεί, εκείνος έπλεκε. Ο ίδιος είχε πει ότι «Το μόνο πράγμα που με κράτησε υγιή πνευματικά μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η αγάπη μου για το πλέξιμο».

Το κρυφό του όπλο, που τον βοηθούσε να ισορροπήσει το μεγάλο άγχος για τις υποχρεώσεις του, έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την ψυχική υγεία κάθε ανθρώπου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Knit for Peace: «Το πλέξιμο βελτιώνει σημαντικά την σωματική και την ψυχική υγεία, μειώνει την αρτηριακή πίεση, επιβραδύνει την εμφάνιση της άνοιας, ανακουφίζει από χρόνιους πόνους, ενώ βοηθά στο να συνεχίσεις να κινείς τα δάχτυλα που μπορεί να έχουν αρθρίτιδα, αλλά και στο να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη και το άγχος».

Επίσης ακόμα μια μελέτη που έγινε το 2012 από την κλινική Mayo, κατέληξε στο ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το πλέξιμο και την ανάγνωση βιβλίων ήταν 30-50% λιγότερο πιθανό να έχουν ήπια γνωστική εξασθένηση από όσους δεν το έκαναν. Τέλος, το 10,7% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε ότι το πλέξιμο όντως βοηθά με τον χρόνιο πόνο και ένας στους πέντε δήλωσε ότι βοήθησε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας. Περίπου το 26,1% συμφώνησε ότι αυτό το χόμπι συνέβαλε στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Αν νιώθετε λοιπόν ότι θέλετε να καταπολεμήσετε το άγχος σας, να απασχολήσετε δημιουργικά το μυαλό και το σώμα σας και να φτιάξετε και μια χειροποίητη δημιουργία, τότε ασχοληθείτε με το πλέξιμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top