Κι όμως είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην εποχή μας οι σχέσεις να τελειώνουν με ένα απλό μήνυμα στο κινητό. Ωστόσο, το να αποδεχθείς το χωρισμό -και ειδικά από ένα μήνυμα- θα είναι δύσκολο.

Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσεις, ξεκινώντας πάντα από την κατανόηση της κατάστασης.

Όλοι οι σύντροφοι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, όπως άλλωστε και όλοι οι άνθρωποι. Κάποιοι είναι πιο ντροπαλοί και εσωστρεφείς και πιθανότατα να μη γνωρίζουν πως να αντιμετωπίσουν ένα καυγά ή μια διένεξη.

Κάποιοι άλλοι απλώς φοβούνται τις συνέπειες των πράξεών τους και να πληγώσουν έναν αγαπημένο τους άνθρωπο και τέλος κάποιοι απλά ψάχνουν τον πιο εύκολο και φυγόπονο τρόπο χωρισμού. Αυτό ακριβώς ενσαρκώνει ο χωρισμός από μήνυμα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τι ωθεί κάποιον να χωρίσει με έναν τόσο απρόσωπο τρόπο.

Πώς όμως να το ξεπεράσεις;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να σταματήσεις την όποια επικοινωνία έχεις μαζί του ακόμη και σε φιλικό επίπεδο. Η αναζήτηση μιας άμεσης φιλικής σχέσης με τον πρώην σου κατόπιν χωρισμού, θα σου προκαλέσει μόνο επιπλέον στρες και ψυχολογική εξασθένιση.

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να το ξεπεράσεις είναι να κοιτάξεις μπροστά. Εστίασε στον εαυτό σου, στα πράγματα που αγαπάς και που σε κάνουν ευτυχισμένη. Προτίμησε να κάνεις δραστηριότητες που θα σε κρατούν συνεχώς απασχολημένη και επανέφερε στη ζωή σου κάποιες μικρές χαρές ή στιγμές που ίσως είχες στερηθεί μέσα στη σχέση.

Πέρασε περισσότερο χρόνο με ανθρώπους που αγαπάς και δώσε στην καθημερινότητά σου νέα ενέργεια. Ξεκίνα ένα νέο project στη δουλειά ή πήγαινε στο γυμναστήριο. Οι ενδορφίνες που εκρήγνυνται μετά τη γυμναστική, δουλεύουν και ως αγχολυτικά και σίγουρα θα σε κάνουν να νιώσεις σωματικά και ψυχικά καλύτερα.

Εστίασε γενικά λίγο περισσότερο σε σένα και στο να είσαι ευτυχισμένη.

Οι ειδικοί δε συμβουλεύουν σαφώς τον αποκλεισμό σου από όλες τις πλατφόρμες, αλλά για χάρη της ψυχικής σου υγείας, συστήνουν να αποκλείσεις κάθε ενδεχόμενο να βλέπεις τη ζωή του πρώην σου μέσα από μια οθόνη. Μπορεί να νιώθεις πως είναι υπερβολικό ή ακόμη και ανώριμο αλλά οι ειδικοί εγγυώνται πως όσο λιγότερες αφορμές που σου θυμίζουν την κατάσταση υπάρχουν, τόσο πιο εύκολα θα προχωρήσεις ένα βήμα μπροστά.

Από την εμπειρία των ειδικών στις σχέσεις, ο Alexander Cormont αναφέρει πως όταν χωρισμός διεξάγεται από μηνύματα, ο άνθρωπος που είναι αποδέκτης της κατάστασης αυτής, έχει σίγουρα πολλά περισσότερα να προσφέρει από αυτόν που πυροδότησε το χωρισμό.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι ειδικοί είναι πως οι άνθρωποι που επιλέγουν να φύγουν απο μια σχέση κατ’ αυτόν τον τρόπο, σίγουρα έχουν και οι ίδιοι κάποιες ανασφάλειες και εσωτερικά κενά.
Και το γεγονός πως ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να δώσει ειλικρινείς λόγους ή να σε αντιμετωπίσει από κοντά σχετικά με την απόφαση του χωρισμού, επιβεβαιώνει το συμπέρασμα αυτό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!