Αυτά είναι τα οφέλη του σεξ στην υγεία μας

Αυτά είναι τα οφέλη του σεξ στην υγεία μας


Πολυάριθμες έρευνες αναφέρουν τα οφέλη που έχει σεξουαλική δραστηριότητα στην υγεία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το σεξ μας ωφελεί από την κορφή μέχρι τα νύχια, αν και για πολλές από τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι απαραίτητο να γίνουν περισσότερες έρευνες, ώστε να υπάρχουν τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδείξεις.

Τα πιθανά οφέλη της σεξουαλικής δραστηριότητας που αναφέρονται κατά καιρούς είναι άκρως ενδιαφέροντα:

  1. Η σεξουαλική δραστηριότητα θεωρείται μια καλή αεροβική άσκηση που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει την καρδιακή λειτουργία. Υπολογίζεται ότι κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης μπορεί κανείς να κάψει έως και 200 θερμίδες που χονδρικώς αντιστοιχούν σε έντονο βάδισμα περίπου μισής ώρας.
  2. Εκτιμάται ότι οι ενδορφίνες – οι «ορμόνες της ευχαρίστησης» – που απελευθερώνονται κατά τη φάση του οργασμού, αποτελούν φυσικά παυσίπονα που καταπραύνουν διάφορες μικροενοχλήσεις.
  3. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή παρουσιάζουν λιγότερο συχνά καταθλιπτική διάθεση.
  4. Υποστηρίζεται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ υπάρχουν έρευνες που συσχετίζουν την ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και με τη μακροζωία.
  5.  

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top