Αυτός είναι ο λόγος που τα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ μετά τον τοκετό

Αυτός είναι ο λόγος που τα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ μετά τον τοκετό

 

Η γέννηση ενός παιδιού έχει πολύ όμορφα συναισθήματα, σας κάνει να νιώθετε πλήρεις και προσθέτει έναν σκοπό στη ζωή σας.

Παρά όμως αυτά τα όμορφα συναισθήματα, αντιμετωπίζετε και κάποιες προκλήσεις. Όπως για παράδειγμα κατά τον ερχομό ενός παιδιού μπορεί οι νέοι γονείς να ζήσουν μια σεξουαλική ξηρή περίοδος, ειδικά για τρεις έως τέσσερις μήνες.

Ας δούμε λοιπόν τους λόγους που απομακρύνονται τα ζευγάρια μετά τη γέννηση ενός μωρού:


Κούραση και έλλειψη ύπνου.

Καθώς τα ζευγάρια καλωσορίζουν το μωρό τους, δίνουν όλη την προσοχή τους ώστε να έχει όλα όσα χρειάζεται. Η φροντίδα ενός παιδιού μπορεί να είναι κουραστική και εξαντλητική κατά περιόδους. Επίσης, έχοντας ένα παιδί σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε άγρυπνες νύχτες. Ως αποτέλεσμα οι γονείς, ιδιαίτερα οι μητέρες υποφέρουν από έλλειψη ύπνου και κόπωση. Μόλις το παιδί κοιμάται, η μητέρα ανυπομονεί να κοιμηθεί και εκείνη. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει χρόνος για σεξ.

 

Θηλασμός και κολπική ξηρότητα.

Οι νέες μητέρες μπορεί να αισθάνονται χαμηλή ή μειωμένη σεξουαλική ορμή ενώ θηλάζουν το νεογέννητο βρέφος τους. Αυτό συμβαίνει επειδή το επίπεδο των οιστρογόνων μειώνεται κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Εκτός από τα οιστρογόνα μειώνεται και η προγεστερόνη με αποτέλεσμα την κολπική ξηρότητα. Ωστόσο, τα ορμονικά επίπεδα ομαλοποιούνται μετά από μερικούς μήνες του τοκετού και ως εκ τούτου, τα ζευγάρια μπορούν να ξαναπάρουν πίσω τη σεξουαλική τους ζωή μετά από 4-5 μήνες.

Έλλειψη χρόνου.

Δεδομένου ότι όλη η μέρα ξοδεύεται φροντίζοντας το βρέφος και κάνοντας κάποιες άλλες δουλειές, τα ζευγάρια δεν έχουν πολύ λίγο χρόνο ο ένας για τον άλλον. Ακόμα κι αν το ζευγάρι προσπαθεί να κάνει σεξ, μπορεί να φοβάται ότι το μωρό θα ξυπνήσει και θα αρχίσει να κλαίει.

Ο φόβος του οδυνηρού σεξ.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο τοκετός και ο θηλασμός μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα του κόλπου και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρό σεξ. Αυτό σε αντάλλαγμα μπορεί να κάνει το ζευγάρι να αισθάνεται άβολα, καθώς κανείς δεν θέλει να έχει μια δυσάρεστη εμπειρία σεξουαλικής επαφής. Λοιπόν, αν αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά λιπαντικά για να μειώσετε τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Αυτό παρατηρείται κυρίως στις νέες μητέρες. Όπως γνωρίζουμε, η εγκυμοσύνη προκαλεί αύξηση βάρους στις γυναίκες και αυτό μπορεί να τις κάνει να αισθάνονται ότι δεν θα έχουν το σώμα τους πίσω και έτσι γίνονται ανασφαλείς σχετικά με την εξωτερική τους εμφάνιση.

Ο τοκετός δεν είναι εύκολη διαδικασία για μια γυναίκα. Ως εκ τούτου, αντί να ανησυχείτε τόσο πολύ για τη σεξουαλική σας ζωή, μπορείτε να σκεφτείτε την ενίσχυση του συναισθηματικού σας δεσμού. Και αυτό τελικά θα σας βοηθήσει να αναζωπυρώσετε το πάθος.

Scroll To Top