Έξι λόγοι για να μιλάς περισσότερο για σεξ με τις φίλες σου

Έξι λόγοι για να μιλάς περισσότερο για σεξ με τις φίλες σου

Έρευνες έχουν δείξει ότι μιλώντας ανοιχτά για τόσο προσωπικά ζητήματα σε φέρνουν πιο κοντά με τους ανθρώπους γύρω σου.

Επίσης, σου δίνεται η ευκαιρία της επιβεβαίωσης αλλά και της διασκέδασης. Από την άλλη μεριά, πολλοί άνθρωποι έχουν μεγαλώσει με την νοοτροπία ότι το σεξ είναι κάτι που πρέπει να μένει ως κάτι πολύ ιδιωτικό και οι συζητήσεις γύρω από αυτό μοιάζουν καταπιεστικές και φέρνουν σε αμηχανία την παρέα.

1. Απενοχοποιείται το περιστασιακό σεξ

Το να μιλάς για το σεξ είναι ένας καλός τρόπος να πετάξει από πάνω σου το στιγματισμό για το πώς αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ή τις σεξουαλικές σου επιλογές. Αν νιώθεις ότι αντιμετωπίζεις συναισθήματα ντροπής, ενοχής ή ανασφάλειας, το να τα επικοινωνήσεις με τις φίλες σου είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις τα κοινωνία στερεότυπα και τις προκαταλήψεις για το περιστασιακό σεξ. Μπορεί να είναι πολύ υποστηρικτική σαν εμπειρία ή να σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τις σχέσεις που δεν σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενη.

2. Σε καθησυχάζει

Η πίεση να είσαι καλή στο σεξ υπάρχει από παντού και δημιουργεί άγχος. Σύμφωνα με την Susan Coots, καθηγήτρια Σεξουαλικής Υγείας στο Syracuse University, πολλές πληροφορίες γύρω από το θέμα αυτό προκύπτουν από αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι οι ταινίες πορνό. Με αυτό το επιχείρημα μας καθησυχάζει πως ότι κάνουμε ή μας αρέσει στο σεξ είναι φυσιολογικό. Όλοι είναι διαφορετικοί και το να έχεις φίλες για να μιλήσεις ή ακόμα και να ταυτιστείς μαζί τους μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι φεύγει ένα βάρος από πάνω σου.


3. Σε βοηθάει να είσαι ασφαλής

Οι καλές φίλες νοιάζονται για σένα και μιλώντας για την ερωτική σου ζωή μαζί τους μπορεί να σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις καταστάσεις στις οποίες δεν είσαι απόλυτα ασφαλής ή δεν συναινείς σε πράγματα. Το σεξ πρέπει να είναι μια άνετη και διασκεδαστική εμπειρία αλλά αν δεν είναι το να το συζητάς με τους φίλους σου μπορεί να σου δώσει την επιβεβαίωση που χρειάζεσαι για να τελειώσεις σχέσεις που δεν είναι υγιείς.

4. Σε φέρνει πιο κοντά

Επειδή το σεξ είναι τόσο προσωπική υπόθεση, όπως λέει η καθηγήτρια Coots στο Popsugar, το να μοιράζεσαι πληροφορίες είναι αποδεδειγμένα ένας τρόπος για να σε φέρει πιο κοντά στους άλλους και να τους κάνεις να δεθούν μαζί σου. Επίσης, οι ιστορίες γύρω από το σεξ μπορεί να είναι πολύ αστείες και το να γελάς με τις φίλες σου κάνει καλό στη σχέση σας. Αν και ο καθένας μπορεί να αποφασίσει ποιες λεπτομέρειες θα παραλείψει, το να μιλάς για τις εμπειρίες σου με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι είναι πιο υγιές από όσο νομίζεις.

5. Σε μαθαίνει νέα πράγματα

Είναι αδύνατο να τα έχεις δοκιμάσει όλα και ο καθένας είναι διαφορετικός αναφορικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις αλλά συμβουλές από έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στη σεξουαλική σου ζωή. Έρευνες δείχνουν ότι το 62% των γυναικών που έχουν συντροφικές σχέσεις έχουν καλύτερους οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ. Για να αυξήσεις το ποσοστό ρώτα τις φίλες σου για συμβουλές, μοιράσου τις δικές σου και βρες τον δικό σου δρόμο για καλύτερο σεξ.

6. Σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου

Κάθε μέρα, οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με αντικρουόμενα μηνύματα για το πώς πρέπει να είναι, να φαίνονται και να ενεργούν και αυτό ισχύει και για το σεξ. Φυσικά, αυτές οι εξωπραγματικές προσδοκίες μπορούν να προκαλέσουν στρες και να σε κάνουν να νιώσεις ότι δεν είσαι “φυσιολογική”. Μιλώντας με τις φίλες σου για τα άγχη σου θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις ότι οι μεγαλύτεροι φόβοι σου μπορεί να αποδοθούν σε φυσιολογικές λειτουργίες. Επιπροσθέτως, εκτός από τις φίλες σου, μπορεί να σε βοηθήσουν σε αυτό οι ειδικοί που θα σου απαντήσουν σε ακόμα πιο περίπλοκες απορίες σου. Όπου και να απευθυνθείς όμως, το να μπορείς να μιλάς με κάποιον βοηθά να αναπτύξεις την προσωπική σου ευεξία και κατ’ επέκταση την σεξουαλική σου ζωή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top