Η εκσπερμάτωση βοηθά στην προστασία από τον προστάτη

Η εκσπερμάτωση βοηθά στην προστασία από τον προστάτη

To κομμάτι τις εκσπερμάτωσης είναι πολύ σημαντικό για τους άνδρες, όχι μόνο για θέμα ευχαρίστησης αλλά και θέμα υγείας.

Ο αδένας που παράγει σπέρμα είναι αυτός ο οποίος προκαλεί προβλήματα στις ηλικίες άνω των 50 ετών και πρόκειται για τον προστάτη ο οποίος όταν διογκωθεί, προκαλεί από συχνή και επώδυνη ούρηση μέχρι και κακοήθεια, αφού ο καρκίνος του είναι ο νούμερο ένα ανδρικός καρκίνος σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας Independent.

Όλα αυτά αποτελούν συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε το περιοδικό European Urology, η οποία παρατήρησε τη σεξουαλική δραστηριότητα των ανδρών και κατέληξε ότι εκείνοι οι οποίοι είχαν πιο έντονη ερωτική ζωή ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν όγκους στον προστάτη τους. Συγκεκριμένα ο συγγραφέας της μελέτης έγραψε: «Διαπιστώσαμε ότι οι άνδρες που ανέφεραν υψηλότερη συχνότητα εκσπερμάτισης ήταν λιγότερο πιθανό να διαγνωσθούν στη συνέχεια με καρκίνο του προστάτη. Αυτή η μεγάλης κλίμακας μελέτη παρέχει τα ισχυρότερα στοιχεία μέχρι σήμερα για τον ευεργετικό ρόλο της εκσπερμάτισης στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη».

Eπομένως πόσες φορές ένας άνδρας πρέπει κατά μέσον όρο να εκσπερματώνει το μήνα ώστε να προασπίζει τον εαυτό του από τον καρκίνο του αδένα του προστάτη; H απάντηση είναι 21 φορές αφού όπως παρατηρήθηκε οι άντρες αυτής της κατηγορίας έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στον προστάτη τους από εκείνους που εκσπερματώνουν λιγότερο ή καθόλου. Σαφέστατα και η εκσπερμάτωση δεν αποτελεί πανάκεια απέναντι στην επάρατη νόσο, θα πρέπει να υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις, όπως η σωστή διατροφή, η σωματική άσκηση και η διακοπή του καπνίσματος αλλά οπωσδήποτε είναι μια καλή αρχή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top