Οι στάσεις στο σεξ που αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Οι στάσεις στο σεξ που αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης


Αποφάσισες μαζί με το σύντροφό σου να αποκτήσετε ένα παιδί και ξεκινήσατε τις προσπάθειες. Τέλεια. Τέλεια, υπάρχουν όμως κάποιες στάσεις που μπορεί να κάνουν τις συνθήκες για σύλληψη και γονιμοποίηση ακόμα πιο ευνοϊκές.

Όπως υποστηρίζουν και γυναικολόγοι, υπάρχουν στάσεις που μπορούν να υποβοηθήσουν τον τελικό στόχο της πράξης (δηλαδή το σπέρμα να φτάσει στο ωάριο και να μείνεις έγκυος).

Ποιες είναι οι στάσεις αυτές:

Ιεραποστολική

Παρά την έλλειψη επιστημονικής έρευνας, οι ειδικοί και οι γονείς πιστεύουν ότι οι πιθανότητες σύλληψης αυξάνονται, αν ο άντρας είναι από πάνω την ώρα που εκσπερματώνει. Αυτό αυξάνει τον βαθμό της διείσδυσης και επιτρέπει στο σπέρμα να κατατεθεί κοντά στον τράχηλο.

Με τον άντρα πίσω από τη γυναίκα

Σε αυτήν τη στάση, η γυναίκα γονατίζει μπροστά από τον σύντροφό της και εκείνος διεισδύει από πίσω της. Όπως και η προηγούμενη, έτσι και αυτή η στάση επιτρέπει βαθύτερη διείσδυση και εναπόθεση του σπέρματος κοντά στον τράχηλο. Μπορεί επίσης να αυξήσει την ένταση των οργασμών, το οποίο ίσως παίζει ρόλο στην σύλληψη.

Στο χείλος του… γκρεμού

Η γυναίκα είναι στην άκρη του κρεβατιού ή του καναπέ ή όποιου άλλου σημείου στο σπίτι (…μόνο όριο είναι η φαντασία σας άλλωστε!…) και ο άντρας διεισδύει από μπροστά της όντας όρθιος ή γονατιστός. Η στάση αυτή είναι στη λίστα, επειδή και πάλι επιτρέπει την βαθιά διείσδυση, αλλά επιπροσθέτως, είναι σχετικά ασυνήθιστη και μπορεί να είναι πολύ συναρπαστική για το ζευγάρι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top