Μήπως η σεξουαλική σου ζωή χρειάζεται ανανέωση;

Μήπως η σεξουαλική σου ζωή χρειάζεται ανανέωση;


Με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε ότι  παραμελούμε την προσωπική μας ζωή.

Πολλές φορές μάλιστα, μπορεί το σεξ να εξαφανιστεί από τη σχέση και να μην το καταλάβουμε.

Ωστόσο, εάν έχει αρχίσει ήδη να σκέφτεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση του, τότε πρέπει να ακολουθήσει τις παρακάτω συμβουλές.


Δεν μιλάς για σεξ με τον σύντροφό σου


Είναι κάτι που συχνά τα ζευγάρια παραλείπουν. Το να μπορείς να συζητάς ανοιχτά με τον σύντροφό σου για το σεξ και την οικειότητα ανάμεσα σας είναι πολύ σημαντικό. Η κουβέντα γύρω από το σεξ μπορεί να φέρει στην επιφάνεια πράγματα για το τι σου αρέσει στο κρεβάτι, τι αρέσει στον σύντροφό σου και τι θα θέλατε να δοκιμάσετε. Βάζοντας στη ρουτίνα σας τέτοιες συζητήσεις μπορεί να σε φέρει πιο κοντά με τον σύντροφό σου τόσο στην κρεβατοκάμαρα όσο και στην καθημερινότητά σας.

Όλα τα άλλα προηγούνται από το σεξ

Υπάρχει λόγος που τα ζευγάρια που μετρούν πολλά χρόνια μαζί περνούν συχνά φάσεις που πέφτουν: οι υποχρεώσεις μπορεί να αποσπάσουν ή να απορροφήσουν πολύτιμη ενέργεια. Αν δυσκολεύεσαι να θυμηθείς, επειδή πέρασε καιρός, ποια ήταν η τελευταία φορά που κάνατε σεξ ή που πέρασε απλά σαν σκέψη τότε πρέπει να σκεφτείς γιατί είναι τόσο χαμηλά στη λίστα σου. Το να ξοδέψεις χρόνο μαζί με τον σύντροφό σου για να βάλεις το σεξ στις προτεραιότητές σας δεν θα είναι απλά βοηθητικό αλλά και μια καλή εξάσκηση για το (ερωτικό) μέλλον σας. Επίσης, δείχνοντας στον σύντροφό σου ότι δεν έχετε το σεξ ψηλά στη λίστα σας και θέλεις αυτό να αλλάξει μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του. Όταν είμαστε σε σχέση είναι ωραίο να ακούμε ότι είμαστε μας θέλει ο σύντροφός μας και το να θέλεις να κάνεις το σεξ προτεραιότητα σημαίνει αυτομάτως ότι είναι κι εκείνος στην ίδια μοίρα.

Παραλείπεις τα προκαταρκτικά

Το γρήγορο σεξ δεν είναι κακό, όπως έχουμε ξαναπεί, αλλά αν έχεις αποκτήσει με τον σύντροφό σου τη ρουτίνα να παραλείπεις το “ζέσταμα” τότε χάνεις πράγματα. Είναι διασκεδαστικό να μπαίνεις κατευθείαν στο “ψητό” αλλά με το να το πας αργά και να παίρνεις το χρόνο να αγγίξεις τον άλλο με έναν πιο αισθησιακό τρόπο είναι σημαντικό. Το να ξαπλώνεις με τον σύντροφό σου και να αγγίζετε ο ένας τον άλλο και να κάνετε ο ένας τον άλλο να νιώθει καλά είναι σημαντικό για μια υγιή ερωτική ζωή αλλά και για να αναπτυχθούν θετικά συναισθήματα και αναγνώριση και επιθυμία ανάμεσά σας. Την επόμενη φορά που ο σύντροφό σου θα θέλει να προσπεράσει τα προκαταρκτικά προσπάθησε να χαλαρώσεις τα πράγματα για να δείτε πόσο μπορείτε να αντέξετε πριν προχωρήσετε στο… κυρίως.

Δεν ξεφεύγεις ποτέ από τη ρουτίνα

Το να κάνεις τακτικά σεξ με τον σύντροφό σου είναι καλό αλλά παίζει ρόλο και η ποιότητα του σεξ που κάνετε. Δοκιμάζεται νέες στάσεις; Πάτε το σεξ έξω από την κρεβατοκάμαρα και δοκιμάζεται για αλλαγή να το κάνετε στην κουζίνα; Το να αλλάζεις τα πράγματα και το σκηνικό μπορεί να φέρει θαύματα και να ξαναζωντανέψει την ερωτική σας ζωή.

 

Κάντε like ση σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top