Μπορεί ο αυνανισμός να έχει παρενέργειες;

Μπορεί ο αυνανισμός να έχει παρενέργειες;

Σε γενικές γραμμές ο αυνανισμός όχι μόνο δεν προκαλεί προβλήματα αλλά ωφελεί την υγεία, την ευεξία, καθώς και τη σχέση του ατόμου με το σώμα και τη σεξουαλικότητα του. Κάποιες φορές, ωστόσο, εάν η πρακτική του αυνανισμού είναι ιδιαίτερα έντονη μπορεί να προκληθούν προβλήματα, όπως είναι ο ερεθισμός ή η ευαισθητοποίηση του δέρματος. Εάν μάλιστα ένας άνδρας αυνανίζεται πολύ συχνά ενδέχεται το πέος του να εμφανίσει ένα ελαφρύ οίδημα το οποίο εξαφανίζεται μέσα σε μερικές μέρες.

Άλλες επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο αυνανισμός είναι:

 Η ενοχή που προκαλείται συνήθως από θρησκευτικές ή κοινωνικοπολιτισμικές πεποιθήσεις.
 Η μείωση της αισθητικότητας του πέους που συνήθως προκύπτει από μια ιδιαίτερα βίαια πρακτική του αυνανισμού κατά την οποία ο άνδρας ασκεί έντονη πίεση στο πέος. Η αλλαγή της τεχνικής του αυνανισμού σταδιακά δίνει τη λύση στο πρόβλημα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις κάποια άτομα αυνανίζονται πολύ συχνότερα από αυτό που θα επιθυμούσαν και νιώθουν ότι ο αυνανισμός είναι ένα είδος εξάρτησης που διαταράσσει την καθημερινότητα τους. Στις περιπτώσεις αυτές ο αυνανισμός:

 έχει σαν αποτέλεσμα να απουσιάσουν από τη δουλειά, το σχολείο ή σημαντικές κοινωνικές υποχρεώσεις.
 διαταράσσει την καθημερινή λειτουργικότητα του ατόμου
 επηρεάζει τις σχέσεις και την ανάληψη ευθυνών
 εξυπηρετεί ως μέθοδος αποφυγής των προβλημάτων στη σχέση ή ως υποκατάστατο της ικανοποίησης από μια πραγματική σχέση.

Σε κάθε περίπτωση εάν ένα άτομο πιστεύει πως η πρακτική του αυνανισμού που ακολουθεί έχει επιπτώσεις στη λειτουργικότητα του, είναι σημαντικό να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό ώστε να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τη σεξουαλική του συμπεριφορά. Ένας θεραπευτής σεξουαλικών διαράχων, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει το άτομο με στρατηγικές διαχείρισης μιας πρακτικής αυνανισμού που χαρακτηρίζεται από υπερβολή τόσο ως προς τη συχνότητα όσο και ως προς την ένταση.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top