Μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση ή σε έναν γάμο στόχος είναι να αναγνωρίσουμε ότι εμείς και ο σύντροφός μας βρισκόμαστε στην ίδια ομάδα, ή τουλάχιστον ότι θα έπρεπε να βρισκόμαστε.

Το γεγονός ότι οι σύγχρονες κοινωνίες χαρακτηρίζονται από υψηλότερα επίπεδα ανταγωνισμού έχει άμεσο αντίκτυπο στις σχέσεις μας.

Επίσης, στην περίπτωση που οι δύο σύντροφοι είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και διεκδικητικοί μπορεί η σχέση να έχει έντονα ανταγωνιστικά στοιχεία.

Για να συνειδητοποιήσεις εάν έχεις ανταγωνιστικά συναισθήματα προς τον ή την σύντροφο σου, κάνε στον εαυτό σου τις παραπάνω ερωτήσεις:

-Μήπως νιώθεις ανασφάλεια ή θυμό όταν ο σύντροφος σου έχει μια προσωπική επιτυχία;

-Όταν σου αναφέρει ένα επίτευγμα ο ή η σύντροφός σου, μήπως αντί να πεις “μπράβο” βιάζεσαι να απαντήσεις αναφέροντας ένα δικό σου;

-Μήπως θέλεις να τον ή την επισκιάζεις με διάφορες αφορμές;

-Όταν δεν τα καταφέρνει, μήπως χαίρεσαι ενδόμυχα;

Τι να κάνεις:

1.Αναγνώρισε την ανταγωνιστική συμπεριφορά σου με πρόθεση να την αλλάξεις.

2.Όταν νιώσεις ανταγωνιστικά, ρώτα τον εαυτό σου, “Τι φοβάμαι;” και απάντησε με θάρρος ως προς τον φόβο σου.

3.Υιοθέτησε την πεποίθηση ό,τι “Ο καθένας έχει τα δικά του ταλέντα και είναι μοναδικός” πράγμα που σου δίνει την δυνατότητα να αλληλοσυμπληρώνεσαι με το σύντροφο σου.

4.Εστίασε στην δική σου πρόοδο και στους στόχους σου, ανεξάρτητα με το σύντροφο σου.

5.Ξεκίνα να λειτουργείς ως ομάδα με το σύντροφό σου θέτοντας κοινούς στόχους και έχοντας ως γνώμονα την πεποίθηση ότι μαζί καταφέρνετε περισσότερα.

6.Επικρότησε την επιτυχία του συντρόφου σου μέσα από την καρδιά σου. Θα διαπιστώσεις ότι θα σου επιστραφεί αυτή η συμπεριφορά.

7.Ενίσχυσε την αυτοεκτίμηση σου με οποιαδήποτε μορφή αυτοβελτίωσης επιλέξεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!