Μήπως ανησυχείς όταν ο σύντροφός σου μιλάει με άλλα κορίτσια και κατακλύζεσαι από βασανιστικά συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας; Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να σταματήσεις να είσαι η υπερβολικά ζηλιάρα και γκρινιάρα φίλη και να βάλεις ένα τέλος στα άσχημες σκέψεις που ταλανίζουν το μυαλό σου.

Αέρας αυτοπεποίθησης.

Πίστεψε στον εαυτό σου. Σκέφτηκες ποτέ ότι νιώθεις ζήλια επειδή δεν είσαι ικανοποιημένη από σένα και αντικατοπτρίζεις δικές σου ανασφάλειες στον σύντροφό σου; Σταμάτα να νιώθεις άσχημα για σένα, επικεντρώσου στα χαρίσματά σου και όχι στα ελαττώματά σου, μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες γυναίκες και θα δεις πως θα νιώθεις πιο σίγουρη για σένα και η αυτοπεποίθησή σου θα γοητεύσει ακόμη περισσότερο τον σύντροφό σου.

Σβήσε το «κακό» παρελθόν.

Ίσως έχεις τραυματικές εμπειρίες από προηγούμενες σχέσεις σου, έχεις πληγωθεί και σου είναι πλέον δύσκολο να εμπιστευθείς τον νέο σου σύντροφο. Σκέψου όμως πως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι και αν θεωρείς πως ο παρών σύντροφός σου, σου είναι αξιόπιστος, σου είναι αφοσιωμένος και σε εκτιμά, τότε άφησε πίσω σου τυχόν καχυποψίες και επένδυσε σε μια υγιή σχέση.

Ζήσε το παρόν και μην ανησυχείς πια για το μέλλον.

 

 

Όταν ζηλεύεις υπερβολικά τον σύντροφό σου και συνεχώς σκέφτεσαι πως μελλοντικά θα σε απατήσει και θα σε προδώσει, σταματάς αυτόματα να απολαμβάνεις τις όμορφες στιγμές που περνάτε μαζί και δηλητηριάζεις τη σχέση σου. Τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλούνται από την ζήλια, η πίεση, το άγχος και η συνεχής αίσθηση ότι θα πληγωθείς, καταδικάζουν και το παρόν αλλά και το μέλλον σου.

 

 

 

Δημιούργησε εμπιστοσύνη.

Αν έχεις βάσιμες υποψίες πως σε απατά ο σύντροφός σου και για αυτό τον λόγο ζηλεύεις τόσο, τότε μίλα του ανοιχτά. Σε περίπτωση που αντιληφθείς πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς προσπάθησε να δουλέψεις το θέμα της επικοινωνίας σας. Συζήτα μαζί του τους προβληματισμούς σου, χωρίς να του επιτίθεσαι και πες του πως ακριβώς αισθάνεσαι.

Δώσε χώρο στον σύντροφό σου.

 

 

Όταν απαγορεύεις στον αγαπημένο σου να βγει έξω με τους φίλους του, γιατί ανησυχείς πως θα βρει κάποια άλλη και θέλεις συνεχώς να τον ελέγχεις, βάζεις όρια στην ελευθερία και την αυτονομία του. Αν σε ενοχλεί κάτι στην συμπεριφορά του, απλά συζήτησέ το μαζί του με όλη σου την ειλικρίνεια και δώσε του χώρο και χρόνο να το επεξεργαστεί.

 

 

 
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!