Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας είναι χειριστικός απέναντι σας

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας είναι χειριστικός απέναντι σας

 

Αν έχετε παρατηρήσει ότι ο σύντροφός σας καταλήγει περισσότερο να ελέγχει παρά να ενδιαφέρεται για τις απόψεις ή τις ιδέες σας, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι καταστρέφει την σχέσης σας με αυτή την συμπεριφορά.

Οι άνθρωποι που είναι χειριστικοί και προσπαθούν τα ελέγξουν την σχέση, δυσκολεύονται να διαχειριστούν κάθε τι που υπάρχει στο μυαλό σας και αυτό είναι που τους ανησυχεί περισσότερο.

Τα σημάδια που δείχνουν πως ο σύντροφός σου σε χειραγωγεί:

Εκφράζεται σαν να πρωταγωνιστείτε σε δραματική σειρά

«Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να σε χειραγωγήσει συχνά θα χρησιμοποιήσει φράσεις όπως: “από όλους τους ανθρώπους πίστευα πως εσύ θα με καταλάβεις” η “εσύ είσαι ο μόνος άνθρωπος που αγάπησα πραγματικά. Αν χρησιμοποιήσουν τέτοιες βαρύγδουπες εκφράσεις μαζί με κλάματα και συναισθηματισμούς, για να καταφέρει να σου αλλάξει γνώμη τότε κατά πάσα πιθανότητα προσπαθεί να σε χειραγωγήσει», λέει η Carey.

Έχει εύκολο το δάκρυ

Όπως ξέρεις σε μια συζήτηση με ένταση ο καθένας μας μπορεί να ξεσπάσει σε κλάματα. Την επόμενη φορά που θα το κάνει ο σύντροφός σου προσπάθησε να καταλάβεις κατά πόσο κλαίει αληθινά ή πιέζει τον εαυτό του για να δακρύσει.

Σε απομακρύνει από το περιβάλλον σου

Ο άνθρωπος που θέλει να έχει τον έλεγχο σου, σε απομακρύνει από όσα νιώθεις άνετα και οικεία. Σκέψου πού ζεις, με ποιους κάνεις παρέα, πού συχνάζετε ή πού βγαίνετε ραντεβού. Μήπως είναι όλα τα αγαπημένα μέρη του συντρόφου σου; Μήπως φαίνεται σαν ζεις μόνο για όσα αγαπά και θέλει ο σύντροφός σου, αλλά εκείνος δεν κάνει καμία υποχώρηση για όσα αρέσουν σε εσένα; Είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγξεις κάποιον όταν δεν νιώθει άνετα, οπότε κι αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι χειραγώγησης.

Περιμένει να αντιδράς με έναν συγκεκριμένο τρόπο

Σίγουρα, σε μία σχέση θα κάνεις υποχωρήσεις, θα ακούσεις τι έχει να σου πει ο άλλος, θα συζητήσεις, θα τσακωθείς. Δεν θα περιμένεις, όμως, από το ταίρι σου να έχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία σε ευχαριστεί. Μέσα στη σχέση πρέπει να εξελίσσεσαι και να κρατάς τα καλά στοιχεία του άλλου. Αν καταλαβαίνεις πως μία συγκεκριμένη και μόνο συμπεριφορά είναι αποδεκτή, τότε ίσως να πρέπει να επανεξετάσεις τα δεδομένα της σχέσης σου.

Ζητά διαρκώς αποδείξεις για την αγάπη σου

Μήπως ακούς συχνά φράσεις όπως «Αν με αγαπούσες θα έκανες αυτό που σου ζητάω» ή «αν με αγαπάς αληθινά θα μου αγοράσεις αυτό που θέλω»; Η αγάπη δεν ζητά ανταλλάγματα και η προσδοκία αυτών είναι κόκκινη σημαία. Αυτή τη τακτική χρησιμοποιεί τις ενοχές ως κινητήριο δύναμη για να κερδίσει. Είναι ένας ξεκάθαρος τρόπος χειραγώγησης, ακόμα κι αν ακούγεται αθώος.

Αντιδρά στο «όχι»

Κάθε φορά που λες όχι σε κάτι, ξεκινά καβγάς; «Την αγάπη και τον σεβασμό δεν τα δείχνεις κάνοντας μόνο τα χατίρια του άλλου ούτε απαντώντας μόνο με αυτά που θέλει να ακούσει», λέει η Carey. Είστε ζευγάρι δύο ανθρώπων με διαφορετικές βάσεις και εμπειρίες που προσπαθείτε να χτίσετε κάτι όμορφο μαζί. Υποχωρήσεις θα γίνουν, αλλά και από τις δύο πλευρές.

Ξεπερνά τα όρια

Αν θέτεις τα όριά σου και το ταίρι σου προσπαθεί να τα περάσει, τότε πρέπει να εξετάσεις ξανά τη σχέση σου. Αν πάλι δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέχρι πόσα μπορείς να ανεχτείς και να αντέξεις, κάνε το για να έχεις πιο ήρεμη και ουσιαστική εξέλιξη στη σχέση σου.

Σε κάνει να νιώθεις άσχημα

Επειδή είπες όχι, επειδή έβαλες τα όριά σου, επειδή έκανες κάτι που σου αρέσει. Μάλιστα, μπορεί να σου κρατήσει μούτρα για κάτι που έκανες με το οποίο διαφωνούσε ή να θυμάται ένα συμβάν και να το επαναφέρει σε κάθε σας συζήτηση και καβγά, ειδικά όταν η έκβαση μοιάζει να μην είναι αυτή που τον συμφέρει.

Το παίζει θύμα

Σκέψου αυτό: Καβγαδίζεις με το ταίρι σου και ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιο ή άδικο, τι ειπώθηκε ή πώς καταλήξατε, ο σύντροφός σου βγαίνει πάντα το θύμα. «Δεν πιστεύω ότι το είπες αυτό» ή «Πώς μπόρεσες να με προσβάλλεις;» είναι φράσεις που χρησιμοποιεί, συχνά μέσα σε κλάματα, ακόμα και όταν ένοχος για τον καβγά ήταν εκείνος. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται αθώος, αποφεύγει την ευθύνη του και εσύ παίρνεις το φταίξιμο.

Αστειεύεται διαρκώς

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν δύο μέρη: Στο πρώτο ο σύντροφός σου σε προσβάλλει, αλλά φταις εσύ επειδή το πήρες κατάκαρδα, εκείνος απλώς αστειευόταν. Και στο δεύτερο κάνει αστεία που σε υποτιμούν μπροστά σε άλλους. Αν αντιδράσεις κάνεις σκηνή μπροστά σε άλλους και χαλάς την παρέα. Αυτός είναι ο τρόπος του για να σε κάνει να νιώσεις άσχημα, να αμφισβητήσεις τον εαυτό σου και να αμφιβάλλεις χωρίς εκείνος ουσιαστικά να έχει κάνει «σοβαρό».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top