Τι να κάνετε για να επαναφέρετε τη σεξουαλική σας ζωή;

Τι να κάνετε για να επαναφέρετε τη σεξουαλική σας ζωή;

Ναι, είναι υπέροχο να έχεις μια σταθερή σχέση. Επίσης ναι, μια σταθερή σχέση συχνά πέφτει στην παγίδα της συνήθειας και της ρουτίνας. Γίνεται να έχεις το ένα χωρίς το άλλο;

H μεγαλύτερη παγίδα σε μια σχέση είναι η ρουτίνα. Είτε είναι φρέσκια, είτε μετράει ήδη πολλά χρόνια οι σχέσεις χρειάζονται ανανέωση.

Είναι αλήθεια, ότι η συζήτηση για ένα θέμα που αφορά την σεξουαλική ζωή μπορεί να διακινεί δύσκολα συναισθήματα, όπως ντροπή, άγχος και θυμό. Τα συναισθήματα αυτά έχουν συχνά ως αποτέλεσμα ο σύντροφος που νιώθει ότι χρεώνεται το πρόβλημα να κρατά μια αμυντική θέση επιλέγοντας να μην το συζητήσει περισσότερο ή να επιτίθεται και ο ίδιος αισθανόμενος απειλή.

Για αυτό τον λόγο, η λύση του προβλήματος ξεκινά όταν και οι δύο εραστές αποφασίσουν να σταθούν συμμαχικά απέναντι στο πρόβλημα και όχι ο ένας απέναντι από τον άλλον.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα κατορθώσουν να «θυμηθούν» πώς αισθανόντουσαν στην αρχή της σχέσης τους, το πάθος που τους ένωνε, να ανακαλύψουν «πού» χάθηκε στην κοινή τους πορεία και μέσα από την ανοιχτή επικοινωνία να συμμαχήσουν και να αποφασίσουν να το αντιμετωπίσουν.

Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες όπου ένα ζευγάρι μπορεί να σταματήσει εντελώς να έχει ερωτικές επαφές χωρίς να σημαίνει ότι σταμάτησε να βιώνει τον έρωτα. Για παράδειγμα, μια σημαντική σωματική ή ψυχική ασθένεια (π.χ. καρκίνος, κινητική αναπηρία, κατάθλιψη ) ή το πέρασμα στην Τρίτη ηλικία, μπορεί να οδηγήσουν τους δύο συντρόφους να αναβάλλουν ή και να σταματήσουν οριστικά την σεξουαλική τους ζωή.

Αυτό δε σημαίνει ότι σταμάτησαν να αγαπούν ο ένας τον άλλον. Στην περίπτωση αυτή, οι άνθρωποι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα οφέλη της συντροφικότητας και της συναισθηματικής επικοινωνίας χωρίς την παρουσία σεξουαλικής ζωής

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top