15η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

15η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας
Αμέσως μετά τη Γιορτή της Μητέρας, σειρά έχει ο εορτασμός της οικογένειας!

Ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει την 15η Μαΐου τον εορτασμό για την Παγκόσμια Μέρα της Οικογένειας, για να τονίζει τη σημασία της οικογένειας στη διεθνή κοινότητα και το ρόλο της στην αειφόρο ανάπτυξη.

Η οικογένεια είναι πραγματικά ο πυρήνας της κοινωνίας, αφού εκεί δημιουργούνται κοινωνικές, οικονομικές, συνεργατικές και συναισθηματικές σχέσεις που διαπλάθουν προσωπικότητες μέσα από τη δυναμική που αναπτύσσεται ανάμεσα στα μέλη της.Η συμβολή της οικογένειας στην παγκόσμια ανάπτυξη είναι δεδομένη, αφού «οι άνθρωποι είναι ο πλούτος των εθνών» – όπως έχει διακηρύξει το Συμβούλιο της Ευρώπης, η οικιακή οικονομία είναι η πρωταρχική αναπτυξιακή διαδικασία κάθε κοινωνίας και οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο φετινός εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας της οικογένειας ας γίνει αφορμή να ξαναθυμηθούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη την αξία της οικογένειας, την ανάγκη στήριξης των γονέων για την απόκτηση παιδιών, την επαναθέσπιση των δημογραφικών κινήτρων που καταργήθηκαν καθώς και τον εμπλουτισμό τους, και την προφανή Συνταγματική υποχρέωση του Κράτους για την παροχή ειδικής φροντίδας στις πολύτεκνες οικογένειες και την υποχρέωση που αυτό έχει να σχεδιάζει και εφαρμόζει δημογραφική πολιτική.


Η εξελισσόμενη δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα πρέπει να ανακοπεί άμεσα, και να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι η δημογραφική ανάπτυξη είναι προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου μας.

Μπορεί τα δεδομένα να είναι σήμερα διαφορετικά σε σχέση με τα χρόνια των γονιών και των παππούδων μας, ωστόσο, ο θεσμός της οικογένειας παραμένει ο πυρήνας της κοινωνίας μας και οι αξίες του είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ. Ας τιμήσουμε, λοιπόν, και φέτος τις αξίες της και ας θυμηθούμε όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την ελληνική οικογένεια να ξεχωρίζει, που την καθιστούν ένα σύγχρονο πρότυπο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!
Scroll To Top