Ασφαλείς διακοπές για το παιδί!

Ασφαλείς διακοπές για το παιδί!

Εξασφαλίστε πως οι διακοπές σας θα είναι ήρεμες, ξέγνοιαστες και διασκεδαστικές και πως θα τις απολαύσετε στο μέγιστο και εσείς και τα παιδιά σας. Δείτε τι πρέπει να έχει το φαρμακείο σας για να αποφύγετε δυσάρεστα συμβάντα που μπορεί να ταλαιπωρήσουν το παιδί και εσάς και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του παιδιού στην περίπτωση (που απευχόμαστε) να χρειαστεί.

Τα απαραίτητα για τα χτυπήματα.

Σιγουρευτείτε πως έχετε μαζί σας αντισηπτικά μαντιλάκια για να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια, οξιζενέ, ιώδιο, γάζες και τσιρότα σε διάφορα μεγέθη για τυχόν μικροτραυματισμούς. Μην ξεχάσετε το καθαρό λευκό οινόπνευμα αλλά και μια τοπική αντιβιοτική αλοιφή που αποτρέπει τυχόν λοιμώξεις σε μικρές πληγές και εκδορές.

Τα sos για τα έντομα και τα τσιμπήματα.

Για να μην τα ταλαιπωρούν τα ενοχλητικά έντομα βάλτε στο φαρμακείο σας εντομοαπωθητικό, αμμωνία για τσιμπήματα από σφήκες ή και τσούχτρες και αντιισταμινική αλοιφή ή τζελ για τα τσιμπήματα.

Τα βασικά για προστασία από τον ήλιο.

Απαραίτητο είναι το αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας για το πρόσωπο και το σώμα του παιδιού. Ακόμη, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μια τοπική αλοιφή με κορτικοστεροειδή για τα δερματικά εξανθήματα ή τα ηλιακά εγκαύματα.

Για τυχόν πτώσεις.

Καθώς τα παιδιά παίζουν και μπορεί να πέσουν και να χτυπήσουν είναι καλό να έχετε μαζί σας πέρα από τα παραπάνω έναν ελαστικό επίδεσμο για διάστρεμμα αλλά και παγοκύστες για το χτύπημα.
Για περιπτώσεις πυρετού.

Βάλτε στο φαρμακείο σας ένα απλό αντιπυρετικό φάρμακο και θερμόμετρο σε περίπτωση που το παιδί ανεβάσει πυρετό.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top