Δείτε τα πέντε λουλουδάτα ονόματα που μπορείτε να δώσετε στο μωρό σας

Δείτε τα πέντε λουλουδάτα ονόματα που μπορείτε να δώσετε στο μωρό σας

Δεν ξέρετε τι όνομα να δώσετε στο μωρό σας; Μια καλή ιδέα, ειδικά αν έχετε ή περιμένετε κοριτσάκι είναι να δώσετε ένα όνομα εμπνευσμένο από την φύση και την μυρωδιά των λουλουδιών. Διαβάστε παρακάτω τα 5 top λουλουδάτα ονόματα, σύμφωνα με το baby.gr

Μαργαρίτα

Η μαργαρίτα είναι σύμβολο της ευγένειας, της αθωότητας, της πίστης και της αγάπης. Σε όλο τον κόσμο θεωρείται χαρούμενο λουλούδι γιατί είναι ανοιχτόχρωμο και ολάνοιχτο. Το όνομά της προέρχεται από το ουσιαστικό μαργαρίτα, σημαίνει αυτή που είναι πολύτιμη σαν μαργαριτάρι και γιορτάζει στις 21 Σεπτεμβρίου.

Τριανταφυλλιά

Το ροζ τριαντάφυλλο είναι ένα σύμβολο της αγάπης, της χάρης και της ευγένειας. Το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι σύμβολο της αγάπης και του σεβασμού. Οι τριανταφυλλιές καλλιεργούνται για την ομορφιά και το άρωμα τους. Γιορτάζει στις 8 Αυγούστου.

Ίρις

Η ίριδα είναι σύμβολο της πίστης και της σοφίας. Στην ελληνική μυθολογία, η Ίρις ήταν η θεά του ουράνιου τόξου. Γιορτάζει στις 23 Σεπτεμβρίου.

Μυρσίνη

Το όνομά Μυρσίνη προέρχεται από το αρχαίο επίθετο μύρσινος, και σημαίνει αυτή που έχει τη μυρωδιά της μυρτιάς, που είναι ευχάριστη και σεμνή σαν το άρωμά της. Γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου.

Βιολέτα

Η βιολέτα είναι σύμβολο της σεμνότητας και της απλότητας. Το όνομά της προέρχεται από το ιταλικό violetta, που σημαίνει αρωματική. Είναι επίσης ρομαντική, ενθουσιώδης, χαρούμενη και αισιόδοξη. Επισήμως δεν γιορτάζει αλλά η Πρωτομαγιά είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να της ευχηθείτε!

Scroll To Top