Κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι βόλτες με ποδήλατα αυξήθηκαν. Άλλωστε, η ποδηλατάδα οικογενειακώς, είναι μια καλή ευκαιρία για άθληση, αλλά και για να περάσετε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας.

Ήρθε η στιγμή που το παιδί σας χρειάζεται να μάθει καλό ποδήλατο, χωρίς βοηθητικές ρόδες. Μπορεί και να φαίνεται εύκολη ως διαδικασία, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Υπάρχουν παιδάκια που μαθαίνουν εύκολα να ισορροπούν σε αυτό και υπάρχουν παιδάκια που δυσκολεύονται.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει ποδήλατο; Δείτε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές.

Αρχικά, θα πρέπει να αγοράσετε το σωστό ποδήλατο για το παιδί. Δεν πρέπει να είναι τεράστιο για να μη δυσκολευτεί. Συμβουλευτείτε τον πωλητή και δοκιμάστε το με το παιδί πριν το αγοράσετε, αν είναι στα μέτρα του.

Το καλύτερο μέρος για να μάθει ισορροπία είναι στο γκαζόν.

Η σέλα πρέπει να είναι στο σωστό ύψος. Τα πόδια του παιδιού πρέπει να ακουμπούν ολόκληρο το πέλμα κάτω.

Εξηγήστε του τι σημασία του φρένου και δείξτε του τον τρόπο να το πατάει απαλά και όχι απότομα με τον κίνδυνο να πέσει.

Μάθετε το πώς να ισορροπεί το σώμα του χωρίς να αγχώνεται. Μπορείτε στην αρχή (για να νιώθει και το ίδιο ασφάλεια) να κρατάτε εσείς απαλά τη σέλα από πίσω μέχρι να βρει την ισορροπία του και μετά να το αφήσετε.

Και το κυριότερο. Ακόμα και αν αγχώνεστε ή φοβάστε, μην το δείξετε στο παιδί. Το μόνο που θα πετύχετε, είναι να του μεταφέρετε τα αρνητικά σας συναισθήματα.

Και μην ξεχνάτε. Όλοι έχουμε πέσει με το ποδήλατο και όλοι έχουμε τα μικρά «λάφυρα» από το χτυπήματα αυτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!