Εν αναμονή του δεύτερου παιδιού

Εν αναμονή του δεύτερου παιδιού
Έχετε μπει στην τελική ευθεία της δεύτερης εγκυμοσύνης σας και χιλιάδες σκέψεις ανησυχίες κατακλύζουν το μυαλό σας. Το mother.gr παρουσιάζει τις πιο κλασικές και δίνει συμβουλές για να δείτε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση:

-Μη νιώθετε ανασφάλεια σχετικά με το μεγάλωμα του δεύτερου παιδιού σας. Σίγουρα είναι μια εξίσου απαιτητική και δύσκολη διαδικασία, όμως έχετε την τεχνογνωσία από το πρώτο σας παιδί, άρα κάποια πράγματα τα γνωρίζετε.

-Μην αμφιβάλλετε αν θα μπορέσετε δείξετε τον ίδιο ζήλο στη φροντίδα και την ανατροφή του. Είναι δεδομένο ότι θα το αγαπάτε το ίδιο με το πρώτο σας παιδί, συνεπώς θα δείξετε την ίδια σπουδή και με αυτό.

-Μην έχετε στο μυαλό σας ότι το δεύτερο παιδί θα μοιάζει στο χαρακτήρα με το πρώτο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι είτε θα είναι πολύ πιο βολικό, είτε πολύ πιο ατίθασο.

-Αν εργάζεστε και προβληματίζεστε αν θα προλάβετε να ανταποκρίνεστε στις υποχρεώσεις σας πλέον με δύο παιδιά, δεν έχετε παρά να ζητήσετε πιο συχνή βοήθεια από το σύντροφό σας τόσο στην ανατροφή τους, όσο και σε δουλειές του σπιτιού.


-Προετοιμαστείτε ψυχολογικά για το ενδεχόμενο να αντιδράσει το πρώτο σας παιδί επειδή πλέον δε θα έχει εξ’ολοκλήρου το ενδιαφέρον σας, όμως από την άλλη μην το κάνετε άθελά σας να νιώσει παραμελημένο.

-Αποφύγετε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα του πρωτότοκου, εκτός κι αν κρίνονται απόλυτα απαραίτητες. Αρκεί η μεγάλη για εκείνο διαφοροποίηση από την έλευση στον κόσμο του μικρού του αδερφού.

Ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τη μεταξύ τους συνύπαρξη θα αντιμετωπιστούν από τη μεριά σας με ψυχραιμία και υπομονή.


Scroll To Top