Γιατί δεν πρέπει τα παιδιά να κάνουν τραμπολίνο - Τι λένε οι ειδικοί;

Γιατί δεν πρέπει τα παιδιά να κάνουν τραμπολίνο - Τι λένε οι ειδικοί;

 

Οι γιατροί προειδοποιούν εδώ και καιρό τους γονείς για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα τραμπολίνο.
Συγκεκριμένα ο χειρουργός- ορθοπεδικός, Randall Loder, τονίζει πως τα οστά των παιδιών είναι πιο μαλακά από τα αντίστοιχα των ενηλίκων και αναπτύσσονται ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης ενός παιδιού.

Έτσι, η διαδικασία της επούλωσης ενός σπασμένου οστού είναι πολύ πιο επώδυνη και περίπλοκη για τα παιδιά.

«Αρκετοί πιστεύουν ότι τα οστά των παιδιών επανέρχονται γρήγορα. Αρκεί απλώς να τοποθετηθεί ένας γύψος πάνω τους, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Θεωρώ πως οι περισσότεροι δεν κατανοούμε πλήρως τη σφοδρότητα και τη σοβαρότητα αυτών των χτυπημάτων», σημειώνει ο παιδίατρος κάνοντας αναφορά σε δύο σοβαρά περιστατικά τραυματισμού παιδιών την ώρα που έκαναν τραμπολίνο.

Ένα 13χρονο κορίτσι έμεινε παράλυτο από τον λαιμό και κάτω, αφού έκανε ένα επικίνδυνο ακροβατικό σε τραμπολίνο και ένα 2χρονο αγοράκι έσπασε τον μηρό του όταν χοροπηδούσε πάνω σε αυτό το λαστιχένιο παιχνίδι. Το αγοράκι δεν χτύπησε ούτε έπεσε απλώς κατέβηκε και πονούσε πάρα πολύ!

Τις εισηγήσεις του γιατρού υποστηρίζει και η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων, η οποία τονίζει πως καμία ηλικία δεν είναι η κατάλληλη για να κάνει ένα παιδί τραμπολίνο. Μάλιστα, σημειώνει πως τα παιδιά κάτω των 5 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού, από τα μεγαλύτερα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govatileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top