Γιατί οι έφηβοι μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ;

Γιατί οι έφηβοι μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ;

Ο λόγος για τον οποίο οι νέοι πάνε για ύπνο αργά συνήθως είναι επειδή απλά δεν έχουν ύπνο. Οι αλλαγές στην καρδιακή συχνότητα των εφήβων τους καθιστούν να κοιμούνται αργότερα τη νύχτα και να ξυπνούν αργότερα το πρωί.

Αν και οι έφηβοι πρέπει να πάνε για ύπνο στις 9 ή 10 μ.μ. και να ξυπνήσουν στις 6 το πρωί σύμφωνα με τα προγράμματα των σχολείων, αυτό είναι αφύσικο γι ‘αυτούς. Οι μεταβολές της καρδιακής συχνότητας που βιώνουν κάνουν το σώμα τους να απελευθερώνει μελατονίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει τον κιρκαδικό ρυθμό του σώματος, πολύ αργότερα, περίπου στις 11 μ.μ.

Όλα αυτά δείχνουν ότι τα προβλήματα ύπνου στην εφηβεία προκαλούνται από μια κουλτούρα που δεν σέβεται τους φυσικούς τους ρυθμούς. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι σήμερα τείνουν να ενδιαφέρονται μόνο για την εργασία και την κατανάλωση, οι βιολογικές ανάγκες των ανθρώπων έχουν τεθεί στον οπίσθιο καυστήρα.

Εάν τα σχολεία σταματήσουν να αναγκάζουν τους νέους να προσαρμοστούν σε προγράμματα που αντιβαίνουν στη βιολογία τους, τα παιδιά και οι νέοι δεν θα υποφέρουν από διαταραχές ύπνου ή έλλειψης προσοχής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top