Οι ιδιαιτερότητες όταν επισκεφθείτε μια νέα μανούλα

Οι ιδιαιτερότητες όταν επισκεφθείτε μια νέα μανούλα

Επειδή πρόκειται για μια περίοδο με δυσκολίες και ιδιαιτερότητες για τη φίλη σας, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας κάποια πράγματα όταν πάτε να δείτε αυτήν και το μωράκι της στο σπίτι, για πρώτη φορά μετά το μαιευτήριο.

Γενικότερα, καλά θα κάνετε να ξεχάσετε την προ τοκετού περίοδο και να συνειδητοποιήσετε ότι το πρώτο διάστημα με το μωρό στο σπίτι είναι ειδικών συνθηκών, άρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει κατά πολύ. Κατά πρώτον, μην πηγαίνετε απροειδοποίητα στο σπίτι της, όπως ενδεχομένως κάνατε πριν γεννήσει. Πλέον υπάρχει το μωρό και οι συναντήσεις σας θα πρέπει να γίνονται μόνο έπειτα από συνεννόηση. Να έχετε στο μυαλό σας ότι η φίλη σας κοιμάται ελάχιστα, άρα είναι πολύ κουρασμένη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επισκέψεις σας δε θα πρέπει να είναι πολύωρες για ευνόητους λόγους.

Επειδή ακριβώς η φίλη σας είναι κουρασμένη, αγχωμένη και πιεσμένη, ενδέχεται να είναι λίγο πιο νευρική από ότι την έχετε συνηθίσει. Είναι απόλυτα λογικό και δεν πρέπει να την παρεξηγήσετε! Προσφερθείτε να τη βοηθήσετε σε οτιδήποτε χρειαστεί με το μωρό και να αυτοεξυπηρετείστε όπου είναι εφικτό για να μην την κουράσετε περαιτέρω. Είναι δεδομένο ότι οι συζητήσεις σας θα περιστρέφονται σχεδόν εξ' ολοκλήρου γύρω από το παιδί. Είναι κάτι που κι εσείς θα απολαύσετε και θα χαρείτε με τη χαρά της! Για να χαϊδέψετε ή να πάρετε αγκαλιά το μωρό θα πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τη φίλη σας και βέβαια αφού πρώτα έχετε πλύνει τα χέρια σας.

Πηγή: mother.gr
Scroll To Top