Οι συμβουλές του θρυλικού επενδυτή Warren Buffett για να μεγαλώσουμε ισορροπημένα παιδιά

Οι συμβουλές του θρυλικού επενδυτή Warren Buffett για να μεγαλώσουμε ισορροπημένα παιδιά

 Τη συμβουλή του για το πώς μπορεί κανείς, ακόμη και αν είναι εύρωστος οικονομικά, να μεγαλώσει ισορροπημένα παιδιά, δίνει ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett.

«Τα παιδιά μου μεγάλωσαν με έναν πολύ ισορροπημένο τρόπο», λέει ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet σε μια ομιλία του. «Έχω ζήσει σε μία και μόνη κύρια κατοικία, την οποία αγόρασα το 1958. Έτσι, τα παιδιά δεν μας έβλεπαν να μετακομίζουμε χρόνο με τον χρόνο σε όλο και πιο μεγάλα και φανταχτερά σπίτια, ούτε συνήθιζαν να πετούν με ιδιωτικά τζετ. Πήγαιναν στο σχολείο τους με το λεωφορείο - και εννοώ στο δημόσιο σχολείο, όπου φοίτησαν όλα τα μέλη της οικογένειας Buffett στην Ομάχα», τονίζει.

Όσον αφορά τα εισοδήματα των γειτόνων του, ο W. Buffett αναφέρει ότι κατά μέσο όρο κέρδιζαν κατ' έτος περί τα 75.000 δολάρια, οπότε τα παιδιά του, όπως λέει, δεν ένιωσαν ότι η οικογένεια ήταν σε οικονομικό επίπεδο κάτι διαφορετικό από τον κόσμο γύρω της.

«Έζησα τη ζωή που ήθελα να ζήσω, το ίδιο έκανε και η σύζυγός μου και έτσι μεγαλώσαμε και τα παιδιά μας, καθώς έτσι είχαμε μεγαλώσει και οι δυο μας. Δεν υπήρχε βέβαια κάτι που να το θέλουμε και να μην μπορούμε να το αποκτήσουμε, αλλά την ίδια στιγμή δεν λαχταρούσαμε να συγκεντρώσουμε στην ιδιοκτησία μας υπερβολικά πολλά αποκτήματα», συμπληρώνει, σημειώνοντας ότι το σπίτι της οικογένειας «ήταν σημείο συγκέντρωσης βασικά για τους φίλους της κόρης μας».

 «Δεν υπήρχε έτσι κανένας λόγος τα παιδιά μας να αναπτύξουν κάποιου είδους περίεργο ή μη συνηθισμένο αίσθημα γύρω από τα χρήματα» καταλήγει ο Buffett. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top